De vijf gedecoreerden met burgemeester Han ter Heegde.
De vijf gedecoreerden met burgemeester Han ter Heegde. Foto: Bob Awick

Koninklijke onderscheiding voor vijf Bussumers

Van de sportclub tot de kerk en het goede doel. Vijf Bussumers hebben donderdag een lintje gekregen voor hun trouwe vrijwilligerswerk.

BUSSUM Vijf Bussumers hebben donderdag, een dag voor Koningsdag, een koninklijke onderscheiding ontvangen als dank voor hun jarenlange belangeloze werk voor de gemeenschap. Het gaat om Lea de Graaf-Kolk, Anja Huijser-Hilbert, Jan Kippersluis, Anita Kok-Custers en Aafke Mulder-Schuurman. Ze werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De vijf Bussumers waren totaal verrast en hadden geen flauw benul. Ze kregen het ereteken opgespeld door burgemeester Han ter Heegde. Daarvoor werden ze, samen met veel bekenden, met een smoes naar de Grote Kerk van Naarden gelokt waar de lintjes sinds de fusie tot Gooise Meren worden opgespeld. In totaal twaalf inwoners van Gooise Meren kregen daar een lintje. Naast de Bussumers nog vier Naarders, een Muider en twee Muiderbergers.

Burgemeester Han ter Heegde noemde het gezelschap van grote waarde voor de lokale gemeenschap en roemde ze voor hun belangeloze werk op allerlei terreinen, van sportclubs tot de kerk en goede doelen.

Lea de Graaf-Kolk (70)
Lea de Graaf-Kolk ontvangt haar koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Avondvierdaagse Bussum-Naarden, de Stichting Kindertuinen Bussum en de Imkervereniging Bussum.

Anja Huijser-Hilbert (65)
Anja Huijser-Hilbert ontvangt haar koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Gooise Sport en Recreatiestichting voor mensen met een verstandelijke beperking, de Onderwater Sport Vereniging Hilversum en de Nederlandse Onderwatersport Bond.

Jan Kippersluis (78)
Jan Kippersluis werd gedecoreerd vanwege zijn jarenlange werk voor de Bussumse Biljartvereniging Badhuis, voetbalclub BFC en voorheen voetbalvereniging Bussum.

Twaalf inwoners van Gooise Meren kregen een lintje

Anita Kok-Custers (63)
Anita Kok-Custers krijgt haar koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Stichting Kinderen in Nood.

Aafke Mulder-Schuurman (81)
Aafke Mulder-Schuurman werd verrast met een lintje als dank voor haar jarenlang werk voor de Protestantse Gemeente Bussum en het Reumafonds, waarvoor ze al vele jaren actief is.