Fusieproces met Weesp stopgezet

GOOISE MEREN Nu Weesp voor Amsterdam heeft gekozen heeft de provincie Noord-Holland de procedure van een fusie van Weesp met Gooise Meren stopgezet. Het gaat om een formele stap.

Weesp koos afgelopen maart voor een ambtelijke en later bestuurlijke fusie met Amsterdam. Eerder sprak ook al de gemeenteraad haar voorkeur uit voor Amsterdam. De voorkeur van de bevolking werd een paar dagen na een referendum over de fusie door de gemeenteraad bekrachtigd. Nu de fusie met Amsterdam er gaat komen is de procedure tot een fusie met Gooise Meren vanzelfsprekend niet meer nodig.


Wethouders nemen samen afscheid

GOOISE MEREN Wethouders Marleen Sanderse (CDA) en Miriam van Meerten (VVD) houden samen een afscheidsreceptie. Dat gebeurt op donderdag 15 mei op het gemeentehuis.

De twee wethouders maakten afgelopen jaar bekend te stoppen als wethouder van Gooise Meren. Dat deden ze los van elkaar, maar wel met dezelfde reden: ze willen meer tijd besteden aan hun gezin en tijd vrijmaken voor andere uitdagingen. Sanderse en Van Meerten laten weten met voldoening terug te kijken op interessante, intensieve, maar zeker ook mooie jaren als wethouder van eerst Naarden en vervolgens Gooise Meren.