Regionale kliklijn tegen drankkoeriers

BUSSUM De Gooise gemeenten hebben gezamenlijk de aanval geopend op de zogenaamde drankkoerier. Het door de gemeente Hilversum geopende 'meldpunt drankkoerier' is nu door de gehele regio omarmd. Zo hopen gemeenten deze 'wodkaboys' beter in beeld te krijgen.

Het regionale meldpunt drankkoerier is een van de acties die de regiogemeenten nemen om het forse alcoholgebruik onder Gooise jongeren terug te dringen. Vooral jongeren onder de 18 jaar kopen bij deze drankkoeriers. Via social media als WhatsApp en Instagram bestellen jongeren drank, die de drankkoeriers illegaal aan hen verkopen.

Andere acties zijn het voorlichten van ouders over NIX18, de samenwerking met het onderwijs, het trainen van professionals om alcoholgebruik vroegtijdig te signaleren, de weerbaarheid van jongeren versterken én zorgen dat de verkopers, vooral bij sportverenigingen, zich aan de leeftijdsgrens houden.

Bij het onlinemeldpunt www.hilversum.nl/drankkoerier kunnen mensen (anoniem) informatie geven over de drankkoeriers. Het gaat dan bijvoorbeeld om telefoonnummers die jongeren gebruiken om alcohol te bestellen of namen van personen die illegaal alcohol afleveren. De informatie moet gemeenten helpen om de koeriers beter in beeld te krijgen, zodat er gehandhaafd kan worden.


Verkeerd mailadres

BUSSUM In de krant van vorige week stond een verhaal over Didi Jung en haar 'tekenbank' op de Bussummerheide. Het mailadres bij het verhaal was onjuist en moet zijn: didijjung@gmail.com.

De bank werd gesponsord door vrienden. Didi wil graag dat er meer van deze banken komen zodat mensen zich bewust worden van het gevaar van teken en wat een tekenbeet met je kan doen. Er worden nog bedrijven en particulieren gezocht die Didi willen sponsoren. Op de bank komt dan een tekst zoals 'Teek your moment' en er kan dan ook een plaatje met de naam van de sponsor bij.