4 mei Dodenherdenking

19.00 uur Herdenkingsdienst in de Wilhelminakerk, iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De dienst bestaat uit voordrachten van een aantal sprekers.

Muziekvereniging Het Gooi en het Jeugdkoor 4Tunes van het Apostolisch Genootschap verzorgen de muzikale ondersteuning.

Aansluitend aan deze herdenkingsbijeenkomst een stille tocht naar het monument aan de Dr. Frederik van Eedenweg waar kransleggingen zullen plaatsvinden.

De muzikale ondersteuning zal hier worden verzorgd door de Prins Maurits band.

Het Gooi Bevrijd, 5 mei in Havenstraat en Kapelstraat, Bussum

Vanaf 12.00 uur organiseren de ondernemers van de Kapelstraat/Nieuwe Brink en Havenstraat Oud-Hollandse spelletjes voor de kinderen.

Voor de diverse winkels kunnen kinderen stoepkrijten, sjoelen, soepblikgooien, tollen maken, appelhappen, zaklopen, spijkerpoepen etc.

De bakfiets van Retro Food deelt limo en stroopwafels uit aan deelnemende kinderen.

16.00 – 21.00 uur Bevrijdingsborrel Kapelstraat & Havenstraat met muziek, authentieke Tweede wereld voertuigen en ontmoetingen met onze Bevrijders van toen.

Vanaf 15.30 uur wordt het konvooi van legervoertuigen verwacht in Bussum.

Het vrijwillig Reünieorkest Regiment van Heutsz loopt voor het konvooi uit via de Spiegelstraat, over het spoor door de Nassaulaan naar de Havenstraat en Kapelstraat.

Vanaf 16.00 uur zijn de Havenstraat en Kapelstraat omgevormd tot een geallieerde parkeerplaats. Het publiek is hierbij van harte uitgenodigd om de authentieke Tweede Wereldoorlog voertuigen met hun bemanning in veelal bijpassende kleding uit die periode dichtbij te bewonderen en de mogelijkheid om vereeuwigd te worden òp de voertuigen….

Er zijn diverse live-optredens met liedjes uit de jaren '40 (Vera Lynn, Marlène Dietrich, George Formby, Andrew Sisters, Glenn Miller e.a.) door zangeres Natasha Harper, een Engelse dame die een sfeervolle setting brengt passend bij het tijdsbeeld van de jaren 40. Zij noemt zichzelf een nostalgische entertainer en vertolkt hits uit de jaren 30 en 40, samen met haar vader Paul.

Trev's Soep & Smullokaal en Koffie- & theehuis 't Marktplein delen voedselpakketten uit aan de deelnemers.

Omstreeks 18.00 uur begeven de voertuigen zich op de terugweg naar het kampement op de Woensberg in Blaricum.