Wijnand den Uyl is trots op het 90-jarige bestaan van de speelgoedwinkel.
Wijnand den Uyl is trots op het 90-jarige bestaan van de speelgoedwinkel. Foto: Bob Awick

Groot assortiment Intertoys Den Uyl

BUSSUM Bij Intertoys is een assortiment van de winkelketen Intertoys en een vast assortiment dat ze zelf inkopen, zoals artikelen die zeer populair zijn. "Daar onderscheiden we ons mee en dat doen we nu al negentig jaar."

Eigenaar Wijnand den Uyl vertelt dat zijn vader Martin in 1958 bij Speelgoed Den Uyl is begonnen, die toen van zijn vader Jan was. In de jaren 80 is het een Intertoyswinkel geworden. "Ik ben in 1988 bij de zaak gekomen. Mijn vader heeft mij alles geleerd over het vak en onze samenwerking was altijd heel goed. Ik ben sinds drie jaar ook eigenaar van Intertoys Kohlmann in winkelcentrum Emiclair in Amersfoort, die al meer dan honderd jaar bestaat."

Begrip in het Gooi

De Intertoys aan de Nassaulaan is veel groter dan een gemiddelde speelgoedwinkel. "Met drie etages en 1000 m2 speelgoed zijn we al jaren een begrip in het Gooi. Wij onderscheiden ons met een breder aanbod speelgoed. Meestal zijn we een van de eerste speelgoedwinkels in Nederland die nieuwe rages in de winkel heeft liggen. Wat nu een grote rage is, zijn de squishys. Dat zijn een soort zachte stressballen. Ze zijn uniek, kneedbaar en als je in ze knijpt, komt de vorm weer terug. Je hebt ze bijvoorbeeld als beestjes, fruit en gebakjes en wij hebben ze in alle vormen en maten. Wat ook heel populair is onder de jongens en meisjes is zelf slijm maken. Wij verkopen heel veel busjes lijm en hebben daar dan ook een groot assortiment van. Maar we hebben natuurlijk ook L.O.L. surpriseballen. Dit is een grote rage onder de meisjes. We hebben verschillende maten en er zitten een schattig klein poppetje en wat accessoires in."

Verjaarsdagboxen

Ook nog gretig aftrek vinden de verjaarsdagboxen voor kinderen. Kinderen kunnen door de winkel lopen en op zoek gaan naar verjaardagscadeaus. "Als ze die gevonden hebben, stoppen ze het in de box en die zitten dan ook altijd bomvol. Iedereen kan dan langskomen om er een cadeau uit te halen. Je weet dan dat je altijd het juiste cadeau hebt gekocht."
De winkel heeft een vast assortiment Lego, Playmobil, pluchen beesten, houten speelgoed, boeken voor klein tot een jaar of veertien, pre-schoolspeelgoed voor kleine kinderen, stuntsteps, skates, skeelers en rage-artikelen. "Op de eerste etage is zowel een Lego- als een Playmobilshop. Als er iets nieuws op de markt komt, staat het meteen bij ons in de winkel. Ook kunnen kinderen aan de speeltafel spelen met Playmobil en Lego. Ze vinden dat geweldig en willen vaak niet meer mee naar huis."\

'Wat ook heel populair is, zijn de verjaarsdagboxen voor kinderen'

Gooische Monopoly

Wijnand heeft samen met ondernemer Bert-Jan Koekkoek de Gooische editie van het spel Monopoly op de markt gebracht. "Acht plaatsen, van Hilversum tot Laren en van Huizen tot Muiden, hebben een plek gekregen.

Er zijn geen straten maar highlights, zoals De Koperen Kraan in Bussum en de Grote Kerk in Naarden. Het populaire spel is uitverkocht, maar in het najaar is het weer te koop. Je kunt het wel alvast online bestellen."

Voor meer informatie en voor de speciale jubileumaanbiedingen, zie de Facebookpagina van Intertoys.