Straks geldt rondom het plein een parkeerverbod.
Straks geldt rondom het plein een parkeerverbod. Foto: Bob Awick

Lomanplein krijgt opknapbeurt

BUSSUM Nu de verhuizing van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan steeds dichterbij komt, is het ook nodig het P.J. Lomanplein hierop aan te passen. Er is 770.000 euro nodig om het plein opnieuw in te richten.

De betrokkenen hebben meerdere opties besproken. Gekozen is om onder andere van de Fortlaan eenrichtingsverkeer te maken (richting de Zwarteweg) en er gelden op meerdere plekken rondom de nieuwe school stop- en parkeerverboden. Aan het Lomanplein zelf komt een parkeerplaats voor een grote schoolbus voor leerlingenvervoer.
Werkzaamheden aan de riolering op het plein en in de omgeving stonden pas voor 2025 gepland. Het idee is nu om dat werk naar voren te halen zodat de straat tegen die tijd niet opnieuw open hoeft. Die uitzondering wordt dan ook gemaakt voor de omringende straten: Fortlaan, Corverlaan en Graaf Florislaan.
De gemeente wil haast maken met de werkzaamheden omdat de school eind juni 2018 klaar is. Als het nieuwe schooljaar start, hoopt men dat al het werk afgerond is. Dit behelst ook de riolering en de straatverlichting. Vanwege de nieuwe inrichting moeten een paar bomen worden gekapt. Er komen nieuwe bomen voor terug. Op het brede trottoir voor de ingang van de school wordt een lage haag geplant die, volgens de gemeente, past bij de omgeving. Met de Vereniging Lomanplein en de OBS Koningin Emma is afgesproken dat de maatregelen worden geƫvalueerd.