De kunstwerken die de kinderen hebben gemaakt zijn ook geveild.
De kunstwerken die de kinderen hebben gemaakt zijn ook geveild. Foto: yvette de vries

Een dagje golfen op Naarderbos voor het goede doel

NAARDEN Hoeveel er precies is opgehaald met het golftoernooi op Naarderbos is nog even afwachten. Maar het bedrag waarmee Lions Crailo de IMC Weekendschool op Basisschool De Dubbeldekker in Hilversum jaarlijks sponsort is 20.000 euro. Dat is dus de minimale inzet. En dat betekent dat ze die ook echt moeten verdienen, want gewoon de portemonnee trekken is niet de bedoeling.

Het is de derde keer dat de heren een dergelijk golftoernooi organiseren voor dit goede doel. Maar behalve met sponsorgeld leveren ze ook nog een andere bijdrage aan IMC Weekendschool De Dubbeldekker. Een aantal van de leden staat namelijk zelf ook regelmatig voor de klas. Zo hebben ze een aantal ingenieurs in hun midden dat het heel leuk vindt om met leerlingen van groep 7 en 8 aan de slag te gaan. Ze bouwen bijvoorbeeld een auto van paperclips of een vulkaan die lava spuugt.

Weekendschool

De IMC Weekendschool is een landelijk initiatief met als doel aanvullend onderwijs te geven aan kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. De docenten zijn mensen uit het bedrijfsleven of ondernemers die vrijwillig voor de klas staan. De leerlingen doen extra kennis op maar krijgen ook meer zelfvertrouwen, weet Erwin Blok van de Lionsclub uit ervaring. Hij staat zelf namelijk ook regelmatig voor de klas. De Dubbeldekker in Hilversum werkt al jaren samen met de Weekendschool. Daar volgen leerlingen uit groep 7 en 8 op woensdagochtend het programma van IMC. Ze krijgen bijvoorbeeld vakken als recht, filosofie, journalistiek, maar ook ondernemen, sterrenkunde en beeldende kunst. "We zijn erg betrokken bij de school en ook met de leerlingen bouwen we een band op." Erwin steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. "Het mooie is dat elke euro van dit golftoernooi, na aftrek van wat kosten die we maken, naar de school gaat." Met veel inzet van de leden en met hulp van Golfbaan Naarderbos hebben ze de kosten laag kunnen houden. Juist om het golftoernooi toegankelijk te maken voor iedereen. Een beetje in de gedachte van de Weekendschool dus. Op de golfbaan heerste zaterdag in ieder geval een ontspannen sfeer. Na een korte introductie gingen de ruim 80 deelnemers rond 11.00 uur richting de baan. Voor de vier aanwezige kinderen die op de IMC Weekendschool De Dubbeldekker zitten was het in ieder geval een bijzondere dag. Zij mochten de zelfgemaakte kunstwerken, die ook geveild werden, overhandigen en werden door Erwin meegenomen voor een rondje over de green.

'Door de betrokkenheid bij de school bouw je ook een band op'