Afbeelding
Foto:

Lindeke Mast

Woont in Bussum, 62 jaar, is natuurgeneeskundige therapeut, inspirator en organisator

Waar ben je druk mee?
"Het festival Puur Pampus in het weekend van 7 en 8 juli. Het is het eerste Sneller Duurzaam Festival op een onbewoond eiland."

Waar kennen mensen je van?
"Van de Adviesraad Werk en Inkomen, de beweging Samen Sneller Duurzaam en de bijeenkomsten in mijn Mongoolse nomadentent (www.aardemoeder.nl) om tijdens volle en nieuwe maan even uit de digitale stress te stappen en weer in te tunen op het natuurlijke ritme van onze planeet."

Met wie een goed gesprek?
"Met Pim Fortuyn. Ik zou dolgraag willen weten hoe Nederland er nu uit had gezien als hij een tijdje aan het roer had gestaan."

Mooiste plek in Bussum?
"Mijn eigen stulpje, klein maar fijn. En mijn moestuin waar ik graag uitwaai om de verbinding met de natuur te voelen en tot mezelf te komen."

Welk boek ligt op je nachtkastje?
"Al mijn boeken staan in de slaapkamer dus ik slaap in een bibliotheek... Ben heel nieuwsgierig hoe mensen en de natuur in elkaar zitten, bij mij vind je geen fictie."

Lievelingsmuziek?
"Merelgezang, hommelgebrom, als puber Beatles, Bach, Pink Floyd en nu alles wat blij maakt, in trance brengt en/of diepe gevoelens oproept: 'Canto Ostinato' en harmoniummuziek van Hans-Georg Burghardt. Mijn buurvrouw zingt ook heel mooi als ze aan het koken is!"

Wat weten mensen niet van je?
"Dat ik 62 jaar ben en dat ik op mijn 14e een paar maanden in Algerije heb gewoond, de meest dierbare periode uit mijn jeugd."

Wat doe je in je vrije tijd?
"Lekker naar de doorgeefmarkt op zondagmiddag bij Soupurbe."