Op de open dag waren ook andere ondernemers present.
Op de open dag waren ook andere ondernemers present. Foto: Bob Awick

Een geslaagde open dag voor studio YogaYvonne

NAARDEN Yvonne Reichardt blikt tevreden terug op de derde open dag sinds ze dertien jaar geleden haar yogastudio YogaYvonne startte. "Ik vind al die ontmoetingen echt heerlijk en we hebben ook tal van vragen kunnen beantwoorden."

Zo waren er ook mensen met bijvoorbeeld een hernia of schouderklachten. "Het is mooi als we hen toch wat verder kunt helpen. Mensen zijn soms bang om te bewegen." Dat was ook de insteek van de dag: mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met yoga en laten ervaren wat het voor je lijf en geest kan doen. "Je wenst dat mensen gezond en blij zijn en het is mooi dat yoga daar iets aan kan bijdragen." In totaal waren er 12 lessen waaruit bezoekers konden kiezen. Veel mensen hebben meerdere lessen gevolgd. Een geslaagde dag dus, waarin voldoende zaadjes zijn geplant, volgens Yvonne. In totaal toonden zo'n vijftig mensen belangstelling. De meeste waren voor het eerst in de yogastudio aan de Lambertus Hortensiuslaan. Mannen en vrouwen, jong en oud. Een mooie mix die Yvonne en haar mededocenten ook in de dagelijkse lessen terugzien. Want ondanks dat het merendeel van de yogabeoefenaars nog wel vrouw is, is er ook een flink aantal mannen dat een of meerdere yogalessen bij hen volgt. Ook ziet Yvonne steeds meer jongvolwassenen met stress- en burn-outklachten.

Minimarkt

Veel belangstelling was er ook voor de minimarkt tijdens de open dag. Zeven ondernemers uit het Gooi konden zichzelf presenteren. Alles met een link naar yoga: van yogamatjes tot hennepproducten. Wie naar huis ging kreeg ook nog een goedgevulde goodiebag mee. Uiteraard gevuld met producten van ondernemers uit de regio. De open dag was ter ere van het 13-jarig bestaan en werd in kort tijdsbestek georganiseerd. Yvonne: "Ik kijk niet te ver naar voren, soms is het opeens het goede moment ervoor."