Onderzoek voorraad sociale huur

GOOISE MEREN Hoeveel sociale huurwoningen zijn er? Wat gaat er verkocht worden? Waar en hoeveel nieuwe sociale huurwoningen komen erbij? Op al deze vragen moet een grote inventarisatie antwoord geven.

Vier maanden heeft de gemeente uitgetrokken om tot een overzicht te komen. Dit is nodig vanwege de nieuwe Woningwet. Er moeten prestatieafspraken komen. Dat kan pas als duidelijk is hoe het met de positie van woningzoekenden op de woningmarkt in Gooise Meren is gesteld en als duidelijk is welke instrumenten ingezet kunnen worden om die positie te verbeteren. Gebleken is dat de gemeente, corporaties en huurders hier een ander beeld van hebben. Daarom is nu afgesproken een onderzoeksperiode in te lassen. Opmerkelijk is dat totdat de inventarisatie loopt de meeste woningbouwcorporaties geen huurwoningen mogen verkopen.


Ter Heegde ook (in)formateur

GOOISE MEREN Drukke weken voor burgemeester Han ter Heegde. Naast zijn burgemeesterschap is hij aan de slag gegaan als informateur/formateur voor de gemeente Langedijk en als informateur voor de gemeente Uitgeest.

Ter Heegde kent de Noord-Hollandse gemeente Langedijk goed en was er tot 2004 burgemeester. In Uitgeest voert de burgemeester gesprekken met alle partijen. Dat moet nog voor de zomer leiden tot een coalitie.


Overwinning voor BFC

BUSSUM BFC heeft dit weekend zeven keer gescoord tegen Cobu Boys.

Eindstand werd 1-7. Zaterdag staat om 15.15 uur de lastige derby tegen Olympia'25 uit Hilversum op het programma.