Afbeelding
Foto:

Een uitgelezen boek

The Man and the Artist

William Henry Singer Jr (1868-1943), a painter of Serenity, was de zoon van een Amerikaanse staalmagnaat. De naam van het echtpaar Singer is in Laren, het Gooi en Nederland bekend gebleven door het Singer Museum en Singer Theater.

Minder bekend is dat hij ook lange periodes in Noorwegen woonde en schilderde en daar uiteindelijk stierf. R.W.P. de Vries Jr schreef na zijn overlijden dit Engelstalige boek. Met een introductie in het Frans door Camille Mauclair. Met elf ingeplakte reproducties in kleur en twaalf zwart-wit foto's, 18 krijt-, pen- en houtkooltekeningen en 55 olieverfwerken. Voorin een geschilderd portret, gemaakt door zijn vriend, de schilder Jaap Dooijewaard.

Het boek telt boven de niet-genummerde reproductie-pagina's nog 60 tekstbladzijden. De omslag van het boek met slappe kaft meet 32 bij 24 cm en is enigszins gehavend. F.G. Kroonder, uitgever te Bussum, gaf het boek omstreeks 1950 uit.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar
is te koop voor 15 Euro. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.