Rechtspraak in het gemeentehuis.
Rechtspraak in het gemeentehuis. Foto: Bob Awick

Zeer enthousiaste reacties na tweede editie van De Nacht van Naarden

Een gezellig avondje uit in de Vesting waar de culturele instellingen de handen ineensloegen. Dit jaar met het thema 'Geluk en ongeluk'.

NAARDEN De tweede editie van de Nacht van Naarden zit er weer op. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde avond met een bomvol programma.

De avond begon afgelopen vrijdag voor iedereen in het stadhuis. Daar begon op diverse tijden een korte act over de rechtspraak. Ook kon men hier een stempelkaart halen en eventueel aanmelden om met een gids het programma af te werken. Een van de gidsen, Peter Senf, laat weten terug te kijken op een zeer gezellige avond. "Ik ben vrij vroeg vertrokken met een groepje van ongeveer 15 personen. Er was te veel aanbod voor de tijd die ons gegund was en dus moesten we keuzes maken. Wat mij betref was het hoogtepunt het Andreashuis. Dat lag niet alleen aan de voorstelling: het pand was voor het eerst open en je kon zien hoe prachtig het opgeknapt was. Ook de voorstelling in het Weegschaalmuseum was bijzonder leuk." Dat laatste bleek ook uit reacties in de zaal. Rasverteller Gaston Bannier uit Bussum wist met zijn trommel en opzwepende manier van vertellen de zaal muis- en muisstil te krijgen. Hij vertelde over de gruwelijkheden die in 1572 in het Spaanse Huis hadden plaatsgevonden en waarbij de complete bevolking werd vermoord. Hij deed dat heel rap, origineel en zeer bekwaam. Ook genieten was het in Podium deMess waar de zaal goed vol zat. Op het podium werden soldatenliedjes gezongen van bijvoorbeeld Lou Bandy.

Soldatenliedjes in podium deMess.
Vertelling van Gaston Bannier.