GDP is zeer teleurgesteld

GOOISE MEREN De nieuwe politieke partij Goois Democratisch Platform (GDP) is zeer teleurgesteld dat ze niet meedoen met de coalitieonderhandelingen.

De lokale partij wist vanuit het niets bij de gemeenteraadsverkiezingen vier zetels te bemachtigen. Fractievoorzitter Jelmer Kruyt (voormalig VVD'er) liet na de uitslag al direct weten klaar te staan om met zijn partij in de coalitie mee te doen. "De onderbouwing van partijen om ons over te slaan is bijzonder mager te noemen. Inhoudelijk zijn er veel aanknopingspunten. We zouden gebrek aan ervaring hebben, maar hebben drie zeer ervaren fractieleden met samen ruim dertig jaar ervaring in de raad. Ook werd onze vernieuwende werkwijze bij voorbaat als obstakel gezien." Hiermee doelt Kruyt op de werkwijze van het GDP waarbij alle standpunten met inwoners overlegd worden. Ook eiste hij dat onderhandelingen in het openbaar zouden zijn, maar daar voelde de rest van de partijen niets voor.


CDA erg verrast over besluit

GOOISE MEREN Het CDA reageert zeer verrast dat de informateur niet het CDA heeft genoemd in de vorming van een nieuw college.

Fractievoorzitter Arie Mastenbroek: "Ik denk dat de informateur te veel heeft gekeken naar de uitslag van de verkiezingen en niet naar de inhoud. Met 18 zetels heb je maar een krappe meerderheid. Dan is het maar hopen dat de boel stabiel blijft."


PvdA gaat niet meedoen

GOOISE MEREN De PvdA stond tot gisteren nog op het 'reservebankje', maar blijkt nu toch niet aan te mogen sluiten bij de coalitie van VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks. Hun hoop was het college met drie zetels extra aan een stuk ruimere meerderheid te helpen.

"Wij wilden graag meedoen in de coalitie, je hebt dan toch meer slagkracht. We zien ook veel overeenkomsten op thema's zoals woningbouw en duurzaamheid met D66, Hart voor BNM en GroenLinks. Wij zullen alsnog constructief meedenken. Wij willen geen zure partij zijn."