Foto:

Het Bos van Blaauw

Biografie van een 's-Gravelandse buitenplaats. Gooilust en het aangrenzende Corversbos worden samen Het Bos van Blaauw genoemd. Ton Coops schreef het boek, dat vooral gaat over excentrieke Blaauw en zijn echtgenote Louise Six.

Frans Ernst Blaauw (1860-1936) bracht in de eerste decennia van de 20e eeuw een grote collectie uitheemse dieren bijeen en veel exotische planten en bomen. Maar meer nog trof mij het tragische verloop van het huwelijk van Frans met de door vererving steenrijk geworden Louise. Coops reconstrueert de levens van deze twee mensen en wat er aan vooraf ging. Het gebonden boek met omslag telt 240 pagina's, bevat stambomen, literatuurlijst en register en vele afbeeldingen in kleur, sepia en zwart/wit. Terra gaf het in 2003 uit. Lichte gebruikssporen. Blaauw deed zelf verslag van zijn wereldreizen en jachtpartijen in het boek 'Rijherinneringen uit vele landen'; 195 pagina's plus 98 foto's. Het kwam in 1928 uit bij Van Holkema & Warendorf.

Wilt u deze boeken kopen? Het enige exemplaar
'Het Bos' kost € 45 en
'Rijherinneringen' € 30 . Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.