De wandelgroep zit klaar bij huisartsenpraktijk Keverdijk om te gaan wandelen.
De wandelgroep zit klaar bij huisartsenpraktijk Keverdijk om te gaan wandelen. Foto: GooiTV

Wandelen om je beter te voelen

NAARDEN Wie last heeft van een chronische ziekte, zoals copd of diabetes, wordt geadviseerd veel te bewegen. Dat is in de praktijk niet altijd zo eenvoudig en daarom kan er gewandeld worden met de wandelclub van huisartsenpraktijk Keverdijk.

Huisarts Marjet Janssen-Steenbergen vertelt dat er wordt gewandeld met chronisch zieke mensen. "Het is bewezen dat wandelen helpt. Spierarbeid zorgt ervoor dat zowel je bloedsuiker als je bloeddruk omlaag gaat. Daardoor gaan mensen zich echt beter voelen."

Wandelclub

Ze vervolgt: "Voor veel mensen is het lastig om voldoende te bewegen. Redenen hiervoor kunnen zijn dat er geen sportvereniging bestaat voor hun behoefte. Of men vindt een club te duur. En om die redenen hebben we de wandelclub bedacht."

De wandelclub begon met twee mensen, nu doen er acht mee. De deelnemers zijn zonder uitzondering enthousiast. "Na het wandelen is mijn suiker gedaald. Bovendien voel ik mij heel goed als ik lekker gewandeld heb."

Gezelligheid

Een andere deelnemer, hij is gepensioneerd, vertelt de sociale contacten binnen de groep ook erg te waarderen. "Het is zo gezellig dat je helemaal niet in de gaten hebt hoeveel je aan het lopen bent. Ik heb zeker 8.000 stappen gezet na een dik uur lopen."
De deelnemers lopen iedere week een andere route, bijvoorbeeld over de heide, bij het Naardermeer of het Naarderbos. De afstand die ze afleggen is ongeveer 5 of 6 kilometer. Mensen die geïnteresseerd zijn en willen aanhaken bij het wandelen zijn welkom. Vertrekpunt is elke woensdag om 11.00 uur bij de huisartsenpraktijk aan de Kolonel Verveerstraat 66 op de Keverdijk in Naarden.

Bel voor meer informatie naar 035-694 63 98.