Afbeelding
Foto:

HET UITGELEZEN BOEK

Het drama van 100 jaar geleden

In 1918, in het laatste jaar van de Wereldoorlog, vond er een ramp van wereldomvang plaats: De Spaanse griep. Historicus Eric Mecking schreef over dit drama een onthutsend boek.

In korte tijd overleden er wereldwijd tientallen miljoenen mensen aan deze griep. Alhoewel een slechte gezondheid en slechte voedingsomstandigheden mensen kwetsbaar maakten, waren vooral jonge mensen beneden de 40 jaar slachtoffer. Aanvankelijk werd de ziekte niet als influenza herkend. Men dacht in Europa zelfs aan een geheim wapen van de Duitsers; gifgas of bacillen die expres verspreid werden. De griep verspreidde zich bliksemsnel, vooral op plekken waar veel mensen bij elkaar waren. Ook in Nederland stierven tienduizenden mensen. Mecking beschrijft in dit boek niet alleen deze ramp, maar ook de pogingen om het mysterie op te lossen. Deze paperback, die uitgeverij Mets & Schilt in 2006 uitgaf, telt 221 pagina's en tientallen afbeeldingen.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 10 Euro.
Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.