Frans Mulder vertelt en zingt... tot hij Purper ziet.
Frans Mulder vertelt en zingt... tot hij Purper ziet. Foto: Frits Schroeder

Donderdag 5 april

Filosofisch café

14.00uur | Restaurant Zorba de Griek Bussum

Het thema is: 'Wat is wijsheid?' Inloop vanaf 13.30 uur. Entree is 5 euro.

Vestingborrel

17.00uur | Bar Bistro Naarden

Vestingborrel aan de Turfpoortstraat voor ondernemers en ondernemende personen die een band hebben met Naarden en 't Gooi.

Yogales met uitzicht op de jachthaven

20.00uur | Studio Werk met Yoga op de jachthaven Naarden

Proefles yoga: Meld je via info@werkmetyoga.nu aan voor een proefles.
Als antwoord ontvang je een inschrijfformulier met de algemene voorwaarden. Proeflessen en wekelijkse lessen kosten 15 euro per les.

Luisteren naar jezelf

20.00 uur | Atma-coaching Bussum

Hoe goed luister jij naar jezelf? Of luister je meer naar je hoofd, de automatische piloot of de verwachtingen van anderen?
Daar word je niet gelukkig van.
Weer kunnen luisteren naar je intuïtie en naar de signalen van je lichaam is het doel van deze training. Eye-openende en boostgevende training.

Vrijdag 6 april

SeniorWeb Inloopspreekuur

10.00uur | Bibliotheek Bussum

Een team computerdeskundigen van SeniorWeb zit klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden.
Je wordt kosteloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

Themaochtend over Jane Austen in Bussum

10.00uur | Bibliotheek Bussum

José Roeken van Austen Tales neemt je tijdens de themaochtend mee in de wereld van Jane Austen en haar wereldberoemde boeken zoals 'Pride en Prejudice'. De entree is gratis.

Spelletjesmiddag

14.00uur | WOC De Palmpit Bussum

Onder het genot van een hapje en drankje kunnen alle voorkomende spellen worden gespeeld. Ook geschikt voor een sjoel-, rummikub-, yahtzee-, schaak- of ander clubje. Kosten 1 euro.

Zaterdag 7 april

Vinyasayoga | alle niveaus

8.45 uur | YogaYvonne Naarden

Vinyasayoga is een vrij nieuwe actieve yogavorm waarbij de lichaamshoudingen (asana's) met elkaar verbonden worden in een aantal vloeiende bewegingen (vinyasa's). Je beweegt van de ene houding in de andere op het ritme van de adem. In de lessen worden houdingen gebruikt uit de Ashtanga vinyasayoga.

Kidsclub ViJoS

10.00 uur | Show- & Marchingband ViJoS Bussum

ViJoS gaat weer beginnen met Kidsclub ViJoS aan de Ceintuurbaan 45. Kidsclub ViJoS is voor kinderen van vier tot en met zes jaar de ideale manier om spelenderwijs muziek te leren maken. Het kost 7,50 euro per maand.

Repair Café

10.00uur | Wijkpost De Schakel Naarden

Spullen die een reparatie nodig hebben? Kom naar het Repair Café aan de Kol. Verveerstraat 7 om je spullen te laten repareren. Het kost niets, maar er staat wel een fooienpot.

Lezing van zeezeiler De Velde

13.00 uur | Verwoerd Watersport Bussum

Zeezeiler Henk de Velde is tot 16.00 uur op de koffie bij Verwoerd Watersport. Zijn onlangs verschenen boek 'De zee, mijn leven' is een terugblik. De lezer wordt meegenomen op fantastische reizen met vaak spannende gebeurtenissen.

Frans Mulder '...tot-ie Purper ziet!'

20.30 uur | deMess Naarden

Het was alsof je bij hem tussen de schuifdeuren zat, zo intiem en zonder enige opsmuk vertelde Frans Mulder in zijn programma over de ups, downs, tops en flops in zijn professionele, maar ook persoonlijke leven. Hij borduurt op dezelfde thema's voort, maar wél verpakt in nieuwe verhalen en liedjes.

Zondag 8 april

Dvd-voorstelling

14.30 uur | WOC De Palmpit Bussum

Dvd-vertoning op groot scherm. Entree is 2 euro. Tevens is er deze middag gratis inloop.

Muziek in Huis

14.30 uur | Vivium de Zandzee Bussum

Het ensemble Artemisses geeft een concert in De Zandzee, onderdeel van Vivium Zorggroep. Het concert is op de vijfde etage en duurt 60 minuten. Entree is 6 euro.

Voorjaarsconcert Muziekvereniging Het Gooi

14.30 uur | Spant! Bussum

Muziekvereniging Het Gooi, onder leiding van Jan van Dam, geeft haar inmiddels traditionele voorjaarsconcert. Kom luisteren naar 'Brand New Day', Gloria Estafette en de Boogie Express en andere werken. Toegang is 5 euro.

Theeconcert

15.00 uur | Majella Kapel Bussum

Het Rhenus Ensemble geeft een concert met werken van Ben Haim, Hoffmeister, Mozart en Tcherepnin. Het Rhenus Ensemble bestaat uit fluitiste Sannie de Jongh, op viool Lizette Bertelsmann, altviool Nuno Malajuwara en op de cello Caroline Deul. De toegang is 15 euro, kinderen gratis.

The Doctors

15.00 uur | Brasserie Limes Naarden

Alles grote hits uit de jaren 60 en 70 komen langs tijdens een wervelend optreden van de bekende Gooise band The Doctors. Swingen en dansen op stampende, ronkende en onvervalste rock.

Meesterwerken van Cézanne

20.30.uur | Filmhuis Bussum Bussum

In 'Cézanne - Portraits of a Life' is dit keer de Franse schilder Cézanne onderwerp van de inmiddels fameuze documentaireserie van Exhibition On Screen. Cézanne werd door Matisse en Picasso 'de vader van ons allemaal' genoemd. De film brengt de meesterwerken op onnavolgbare wijze in beeld.

Maandag 9 april

Seniorencafé

10.30 uur | Brasserie Stokjes en Lepel

Het wekelijkse ASGM Seniorencafé in de Brasserie Stokjes en Lepel aan de Nassaustraat tot 12.00 uur. Ook niet-ASGM-leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Deze keer is er ook een boekenruil.

Open eettafel

17.30 uur | WOC De Palmpit Bussum

Open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: Soep 1,50 euro, hoofdmaaltijd 7,50 euro en toetje 1 euro, exclusief drankjes. Aanmelden: 035- 693 87 86 twee dagen van tevoren voor 12.00 uur.

Lichte Hathayoga

19.00 uur | YogaYvonne Naarden

'Yoga kent geen leeftijd'. In de lichte hathayogales komen alle aspecten van yoga aan bod. Er wordt rekening gehouden met eventuele klachten en/of leeftijd. Deze vorm van hathayoga is dan ook met name geschikt voor iedereen die een hathayogales doorgaans als te zwaar of te lang ervaart.

Adempauze - Verbinding

20.30 uur | Koningskamer Bussum

Een moment van bezinning in de hectiek van het bestaan. Stilte, muziek (altijd live), een gedicht, een tekst en enkele gedachten over thema's die ons bezighouden, onder leiding van Annegien Ochtman-de Boer. Na afloop een glas wijn.

Gezond Verstand Avond

20.00 uur | Stricks Bakery Cafe Bussum

We zijn zo oud als onze (bloed)vaten. In Nederland leven 5,3 miljoen mensen met chronische klachten. Daarnaast sterven er dagelijks circa 100 mensen in Nederland aan hart- en vaatziekten (bron: Hartstichting). Zijn er oplossingen denkbaar en beschikbaar? Wat is er wat we nog niet weten? Kom en leer!

Dinsdag 10 april

Hathayoga en meditatie

9.15 uur | YogaYvonne Naarden

Hathayoga is de klassieke, traditionele en rustige vorm van yoga die voor vrijwel iedereen toegankelijk is. Het gaat bij hathayoga om de balans tussen alles wat je in het dagelijks leven tegenkomt zoals tussen werk en rust, inspanning en ontspanning. Dit evenwicht zit in de naam hatha.

Volksdansen

10.00 uur | SCAN Naarden

Met een gezellige kleine groep volksdansen en tussendoor met elkaar koffie drinken. De kosten per vier weken zijn 12,50 euro. Voor informatie en aanmelding: 06-13 69 84 34.

Inloopspreekuur MEE

10.30uur | Bibliotheek Bussum

MEE maakt meedoen mogelijk! MEE biedt onafhankelijke cliëntondersteuning op het gebied van wonen, werk, scholing, inkomen en dagbesteding. Iedereen kan en mag zich aanmelden. MEE heeft expertise op het gebied van mensen met een beperking.

Stiltemaaltijd

18.30 uur | AC Jan Ligthart Bussum

Samen in stilte eten, een meditatief moment. Schuif aan met een vrijwillige bijdrage voor de veganistische maaltijd.
Aanmelden via 035-6317068 of lisa@indeolmen.nl.

Vinyasayoga niveau 1

20.15 uur | YogaYvonne Naarden

Vinyasayoga niveau 1-lessen zijn voor vrijwel iedereen geschikt. Het is een yogastijl waarbij het tempo lager ligt in vergelijking met ashtanga- en de vinyasayogalessen voor alle niveaus.
De asana's (houdingen) worden wat langer aangehouden om jouw ruimte te onderzoeken.

Woensdag 11 april

Museumbezoek

10.00 uur | Station Naarden-Bussum

Deze keer is het bezoek aan het Van Gogh museum in Amsterdam. Daar is de tentoonstelling van Van Gogh en Japan.
Dit wordt op 18 april in de kunstlezing besproken door Henk Roos. Verdere informatie bij Truus, 035-6920694 of Rita, 06-81585544.

Spieghelcafé

10.00 uur | Spieghelkerk Bussum

Het Spieghelcafé is bedoeld als 'huiskamer van het Spieghel'. Iedereen uit de buurt die houdt van 'koffie & klets' kan binnenlopen in het Spieghelhuis, de nieuwe aanbouw achter de Spieghelkerk, aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg 34.

Laagdrempelig kennismaken met reiki

19.30 uur | WOC Spieghelwijck Bussum

Heb je last van oververmoeidheid, burn-out, onverwerkte emoties, lusteloosheid, overgevoeligheid, angsten of stress en wil je hier iets aan doen?
Kom en ervaar de invloed van reiki. Na een korte uitleg kun je een behandeling van een half uur ondergaan voor 15 euro.

Bridgen

19.30 uur | Het Trefpunt Bussum

Bridgers kunnen komen bridgen. Eerst kennismaken? Dat kan ook. Meld je met jouw partner om 19.10 uur aan bij de wedstrijdtafel en je kunt twee keer gratis meespelen ter kennismaking.

Frans Mulder vertelt en zingt... tot hij Purper ziet.