Opgelucht na de overwinning.
Opgelucht na de overwinning. Foto: Gooische

BFC pakt slechts punt

BUSSUM BFC moet vooralsnog afhaken als het gaat om het kampioenschap. De Bussumse zaterdagderdeklasser verspeelde afgelopen weekend dure punten tegen het lager geklasseerde JOS/Watergraafsmeer. Net als het eerste duel stapten de twee teams met 1-1 van het veld.

BFC had grote problemen met JOS/Watergraafsmeer, dat ver terugzakte, vooral ballen wegwerkte en loerde op de counter. Voor BFC was het daardoor erg lastig om goede kansen te creƫren. Na rust bleef BFC doorjagen, maar werd met regelmaat erg slordig. Dat was voor JOS/Watergraafsmeer het moment om toe te slaan. Een snelle counter leverde de Amsterdammers een voorsprong op. BFC moest daarna alles op alles zetten om bij te blijven. De Bussumers trokken alle registers open en dat werd al snel beloond. Een goede aanval zorgde ervoor dat Maxim Andriessen Tjerk Posthuma kon bedienen, waarna de topscorer feilloos raak schoot. BFC probeerde daarna nog meer doelpunten te scoren, maar dat lukte niet.

Zege voor Gooische

BUSSUM De hockeysters van Gooische hebben afgelopen weekend een belangrijke zege geboekt tegen EHV. De Bussumse eersteklasser was met 3-2 te sterk.

Gooische startte sterk en kwam al snel op een voorsprong.

Na rust kon de ploeg verder weglopen en werd het zelfs 3-0, maar EHV zette nog een keer vol aan en kwam terug tot 3-2, waardoor het tot het eind van de wedstrijd spannend bleef.