Museum is ook open tijdens Nacht van Naarden.
Museum is ook open tijdens Nacht van Naarden. Foto: Comenius Museum

Pronkstukken in het Comenius Museum

NAARDEN In het Comenius Museum is van maandag 9 tot en met zondag 15 april de Nationale Museumweek.

Waar komt ons verleden tot leven? Waar bewaren we onze schatten? Waar kunnen we leren wie we zijn? Waar komen we weer even tot onszelf? Waar hebben we onverwachte ontmoetingen? Het antwoord laat zich raden… Op www.nationalemuseumweek.nl laten de Nederlandse musea zien welk cultureel kapitaal zij beheren.
Hét pronkstuk van het Comenius Museum is het unieke Mausoleum, dat inmiddels meer dan tachtig jaar geleden vorm heeft gekregen onder de handen van enkele vooraanstaande Tsjechische kunstenaars. Het resultaat verrast bezoekers iedere keer weer. Op zondag 15 april tussen 13.00 en 16.30 uur zijn er rondleidingen in het Mausoleum. Ook is de tentoonstelling 'Het erfgoed van Comenius, de geboorte van Tsjechoslowakije' te zien.

Nacht van Naarden

Op vrijdag 13 april, van 19.30 tot 23.30 uur, is er de Nacht van Naarden met het thema 'Vrijdag de 13e, Geluk of Ongeluk?' Tijdens deze avond zijn Grote Kerk, Stadhuis, Vestingmuseum, Weegschaalmuseum, deMess, Bij Andreas, het Archief en Comenius Museum te bezoeken. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid gaan of onder leiding van en bijgelicht door een stadsgids vanaf het stadhuis.

In het Comenius Museum Mausoleum wordt op verschillende momenten verteld over de rol die geluk en ongeluk in het leven van Jan Amos Comenius hebben gespeeld. In de Grote Kerk is de afsluiting van de avond.