Het buitenseizoen werd traditioneel geopend met een toernooi.
Het buitenseizoen werd traditioneel geopend met een toernooi. Foto: Yvette de Vries

Vernieuwing tennispark niet op tijd voor lustrum tennisclub Bosheim

Zeventig jaar geleden begon Bosheim als een vriendenclub met twee banen. Nu zijn er 700 leden en hebben ze negen banen tot hun beschikking.

BUSSUM De aftrap van het jubileumjaar en het buitenseizoen is goed geslaagd. Afgelopen maandag, tweede paasdag, werden beide ingeluid met het traditionele openingstoernooi.

In het begin van de middag speelden zo'n dertig jeugdleden een toernooi en daarna was het de beurt aan de volwassenen. De organisatie was tevreden met de opkomst, de sfeer zat er goed in en het openingstoernooi leverde een paar mooie potten tennis op.

Jubileum

Voor de viering van het jubileum is al een aantal activiteiten gepland, maar volgens Veronica van Rossum van de reüniecommissie is dat nog niet alles. "Er komt vast nog wel wat bij, maar we missen ook wel mankracht in het bestuur om dingen te organiseren", voegt ze daaraan toe. Een beetje wrang is wel dat de geplande vernieuwing van het tennispark wat langer op zich laat wachten. Veronica: "We zijn er al een tijd mee bezig, maar de gemeente had meer tijd nodig voor de vergunningen. Het was een mooi cadeautje geweest voor het lustrum, de vernieuwde banen." Die staan nu voor volgend jaar op de rol. De club is officieel opgericht op 12 april 1948 door de heer W.J.M. van Pampus, samen met een aantal enthousiastelingen. Je moest in die dagen rooms-katholiek zijn om lid te worden. Maar dat was niet het enige. Onbesproken gedag en goede beschaving waren aanvullende eisen. En dan moest je nog door de ballotage zien te komen. Vanaf eind jaren zestig mocht je ook als niet-katholiek lid worden. De club heeft ook niet altijd op de huidige locatie aan de Plaggenweg gezeten. In 1948 werd er vlak bij de vijver in het Lagieskamp getennist en waren er slechts twee banen om een balletje op te slaan. Op de huidige locatie zijn dat er negen."

Herinneringen ophalen

Wat betreft de reünie, die staat gepland op 9 juni van 15.00 tot 18.00 uur. Leden en oud-leden zijn uiteraard welkom. Oud-leden worden niet persoonlijk benaderd, maar via Facebook en de rest via de tamtam. Het programma is nog niet helemaal rond, maar er wordt natuurlijk getennist. Ook zullen er flink wat herinneringen opgehaald worden. Veronica: "We hebben een beamer met oude foto's." De club had in haar hoogtijdagen ruim 1.000 leden. Het aantal is nu al een aantal jaar stabiel en schommelt zo rond de 700. Een mooi aantal, vindt Veronica. Ook over het aantal jeugdleden hebben ze bij de Bussumse club geen klagen. Nog steeds zijn er wachtlijsten. "We hebben twee goede trainers die we inhuren en het is een leuke club met een grote diversiteit aan mensen die voor een gezellige sfeer zorgen. Het is geen uitzondering dat er binnen een familie drie generaties lid zijn van de club."

Competitieavond

Met een paar drukbezochte tos-avonden en bijna elke avond een competitieavond is er eigenlijk altijd wel wat te doen op de club. Dinsdag en donderdag is er de damescompetitie en vrijdag, zaterdag en zondag worden er ook wedstrijden gespeeld. Behalve een reünie komt er ook nog een feest op de club, waarschijnlijk met een band. Daar is in ieder geval wat geld voor gereserveerd.