Comeniuslaan bij spoor wordt fietsstraat

NAARDEN/BUSSUM De gemeente heeft besloten dat de Comeniuslaan rondom het spoor wordt omgeturnd tot een fietsstraat waar auto's alleen te gast zijn.

Daarnaast wordt er voor even verderop, aan de Cort van der Lindelaan/Koningin Wilhelminalaan, onderzoek gedaan naar een opstelstrook voor afslaande auto's naar de Thorbeckelaan.
De gemeente neemt daarmee twee wensen over van de buurtbewoners rondom de spoorwegovergangen. De omwonenden mochten meerdere malen meepraten over de plannen voor de herinrichting van het gebied rondom de overwegen.

Auto te gast

De Comeniuslaan kan een fietsstraat worden omdat het gedeelte rondom de overgang geen belangrijke rol speelt bij de verkeersdoorstroming. Het stuk werd bestempeld als heel rustig.
Daarnaast was het aanpassen van de straat tot fietsstraat de meest veilige keuze. Auto's mogen er straks dus nog wel komen, maar moeten heel langzaam rijden.

Buurtbewoners

Met de plannen komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de buurtbewoners. Bewoners van de Comeniuslaan hadden al veel langer de vrees dat hun straat een stuk drukker zou gaan worden na de aanpassingen van de spoorwegovergangen.

Hoofdroute

Door van de straat een fietsstraat te maken is de verwachting dat het verkeer door Naarden en Bussum vooral gebruik zal gaan maken van de overwegen aan de Generaal de la Reijlaan en de Koningin Wilhelminalaan. Dat is ook het meest logisch, de wegen vormen immers de hoofdroute.

Oplossingen

Naar de andere twee spoorwegovergangen, aan de Generaal de la Reijlaan/Vlietlaan en de Vlietlaan/Meerweg, wordt nog gekeken. Daar heeft de gemeente nog geen eenduidige oplossingen voor.