De kinderen poseren met 'de buit', maar liefst 31 zakken met afval.
De kinderen poseren met 'de buit', maar liefst 31 zakken met afval. Foto: Emmaschool

'Afvaljagers' Emmaschool scoren 31 zakken vol troep

BUSSUM / NAARDEN De straten in Bussum en Naarden zijn dankzij de kinderen uit beide groepen 6 van de Emmaschool weer een stuk schoner. Maar liefst 31 vuilniszakken vol was de buit tijdens de afvaljacht die afgelopen donderdag werd gehouden.

De kinderen lieten zich sponsoren per opgehaalde zak zwerfafval. De 'jacht' was de afsluiting van de themaweek 'Emma Hart voor Dieren'. Dit thema werd door de hele school uitgerold. Zo gingen de kleuters naar een melkveehouderij, was er aandacht voor uitstervende diersoorten en ging het in groep 6 over zeedieren en de plastic soep - de berg plastic afval die in de zeeën drijft. De kinderen leerden van een gastdocent van deze foundation hoe schadelijk het is als dieren plastic eten.
De leerlingen konden na al die lessen zelf ook hun steentje bijdragen. Gewapend met een kaart, eventueel handschoenen, prikkers en vuilniszakken gingen ze door de straten en langs de bosjes om afval te prikken.
Het bedrag, opgehaald via de sponsors, wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. De opbrengst is nog niet duidelijk.