Goois Vocaal Ensemble geeft jubileumconcert voor 35-jarig bestaan.
Goois Vocaal Ensemble geeft jubileumconcert voor 35-jarig bestaan. Foto: Bert de Bruin

Goois Vocaal Ensemble bestaat 35 jaar en viert dat met een jubileumconcert

NAARDEN Het Goois Vocaal Ensemble bestond op 29 maart 35 jaar en viert dat met een jubileumconcert op zaterdag 21 april samen met het KLM Orkest in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum.

"De voorloper van het Goois Vocaal Ensemble was Pro Musica. 35 leden van dat koor stapten over naar het nieuwe koor", vertelt Marian Engles, die al tien jaar bij het Naardense koor zingt. "En er zijn nu nog zo'n tien leden die sinds de oprichting bij het koor zingen." Vanaf die datum heeft het koor gerepeteerd in het Andreashuis. "In 2016 moesten we helaas ons vertrouwde pand verlaten omdat het verkocht was, en vonden we in de Vesting een nieuw onderkomen. In januari zongen we in de Burgerzaal in het voormalige gemeentehuis van Naarden. Helaas was dat voor korte duur, want na acht maanden moesten we weer verhuizen. En toen kwamen we terecht in Studio 4 van het MCO. Nu zitten we weer in Naarden. Vanaf september vorig jaar repeteren we in de theaterzaal van deMess." De dirigent van het koor was Bert Kransbergen. "Bert was de oprichter van ons koor en heeft in 2000 afscheid genomen. Toen nam Roy Voogd het stokje over." Volgens de traditie geeft het koor een keer in de vijf jaar een jubileumconcert. "Om het 35-jarig bestaan te vieren, geven we nu een speciaal concert. Dit keer dus met het KLM Orkest, een symfonisch blaasorkest. Voor de pauze spelen en zingen we een eigen blok. Na de pauze speelt het orkest filmmuziek en geven we een gezamenlijk optreden met als thema 'For your ears only' met een uitdagende knipoog naar de prachtige muziek van verschillende James Bondfilms zoals 'Licence to Kill' en 'Skyfall'. Het wordt echt een feestelijke happening en we hopen dan ook dat er veel mensen komen."

Als jubileumreis gaat het koor in mei naar Sloveniƫ. "We zijn al in veel landen geweest voor een optreden. Iemand uit het koor heeft contact met een jonge groep uit Ljubljana en daar gaan we een concert mee geven." Marian vertelt met veel enthousiasme hoe geweldig ze het vindt om in het koor te zingen, maar geeft ook aan dat er een mannentekort is en dat het koor onderhevig is aan vergrijzing. "Wat je ziet is dat mensen die lid zijn geworden van het koor blijven. Ook als ze ouder worden. Sommige leden kunnen het lichamelijk niet meer aan. Dat is echt heel jammer. Daardoor hebben we bijvoorbeeld nog maar een kleine groep bassen in het koor. Ik hoop dan ook dat mannen vanaf een jaar of 45 interesse hebben om mee te zingen in het koor. Kom bij ons langs op dinsdagavond. Meer informatie staat op onze site."
Kaartjes voor het concert kunnen besteld worden door een mail te sturen naar reserveren@gooisvocaal.nl of via www.gooisvocaal.nl. Het MCO zit aan de Heuvellaan 33 in Hilversum.