Jongen (13) bruut beroofd en bedreigd

BUSSUM Een vooralsnog onbekende man heeft op tweede paasdag een jonge jongen bruut beroofd van z'n telefoon op de Laarderweg.

Het slachtoffer was rond twaalf uur Pokémon Go aan het spelen toen er plots een man achter hem aan wandelde. De man sprak de tiener aan en vroeg om de telefoon. De jongen zei 'nee'. daarop werd de tiener vastgepakt bij zijn armen, tegen een geparkeerd busje geduwd en ook nog met de dood bedreigd. De jongen gaf de telefoon daarna alsnog af. De man sloeg daarna op de vlucht. Getuigen worden gevraagd de politie te bellen.


Bussumer rijdt 3-jarige peuter aan en rijdt daarna door

BUSSUM Een 20-jarige man uit Bussum is vorige week aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Het slachtoffer was een 3-jarig jongetje.

Het incident vond plaats rond 18.45 uur op de Van Dijkstraat in Hilversum-Noord. De peuter is met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis. Na het burgernetbericht meldde zich een deelnemer die de auto geparkeerd had zien staan. Politieagenten vonden na de melding de auto. Onderzoek wees uit van wie de auto was. Het Tactisch Verkeersteam doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het jongetje is ontslagen uit het ziekenhuis en is weer thuis.


Bomen plein Emmaschool gekapt

BUSSUM De rechtbank heeft bepaald dat de bomen rondom de Emmaschool gekapt mogen worden.

Twee buren hadden bezwaar aangetekend, maar de rechter ging daar niet in mee. De kap is nodig om het schoolplein geschikt te maken. De verhuizing kan overigens gewoon volgens schema doorgaan. Deze staat voor komend schooljaar gepland.