Wisselvallig, temperatuur rond langjarig gemiddelde

Na een regenachtige woensdag worden de neerslagkansen vanaf donderdag iets kleiner. Met de komst van een volgend lagedrukgebied duurt het wisselvallige weer echter in grote lijnen voort. Het lagedruksysteem trekt ten zuiden van Nederland langs, maar kan wel voor enkele buien zorgen. De temperatuur schommelt rond het langjarig gemiddelde van 10 à 11 graden.

Donderdag en vrijdag

Zowel donderdag als vrijdag is het wisselend bewolkt met geregeld ruimte voor de zon, maar ook kans op een bui. Wanneer het 's nachts opklaart kan het een graadje vriezen aan de grond. Donderdag overdag wordt het 8 à 9 graden. Vrijdag loopt het kwik iets verder op tot om en nabij de 12 graden. Er waait een matige zuidwestenwind, vrijdag draaiend naar zuidoost.

Het paasweekeinde

Tijdens het paasweekeinde duurt het wisselvallige weer voort. Er is afwisselend zonneschijn en bewolking met kans op enkele buien. In de nacht daalt het kwik naar 2 à 3 graden. Overdag wordt het circa 10 graden. Op tweede paasdag wordt het met 12 à 13 graden iets zachter, maar de kans op regen neemt dan weer toe. Er waait een matige wind tussen zuidwest en zuid.

Weetje

Het weer met Pasen verschilt. Dat komt overeen met het grillige karakter van het lenteweer. De kans is het grootst dat de temperatuur met Pasen tussen 10 en 15 graden ligt. Pasen 2013 was ijzig koud met 's nachts tot -5 graden. In 2008 kregen we een witte Pasen. In 2016 raasde op tweede paasdag een storm over het land. Pasen 2011 was met 26 graden recordwarm.