Ondernemers in gesprek tijdens de Gooise Bedrijvendag.
Ondernemers in gesprek tijdens de Gooise Bedrijvendag. Foto: Bob Awick

Sparren tijdens bedrijvendag over het 'winkelen 2.0'

BUSSUM Zo'n 150 ondernemers hebben maandag de Gooise Bedrijvendag, de netwerkdag voor ondernemers en organisaties in de Gooi- en Vechtstreek en Eemland, bezocht in Spant!

"Het was een zeer geslaagde dag met een mooi thema", vertelt voorzitter Ruud Bochardt. "Het thema ging over hoe je de 'klassieke' winkelstraat kunt ombuigen naar 'winkelen 2.0'. Als voorbeeld kwamen we met de Kapelstraat in Bussum. In die straat zitten winkels, horeca, ateliers en woningen door elkaar en op die manier breng je meer leven in de winkelstraat, wat voor het publiek aantrekkelijker is. Ook is het belangrijk dat ondernemers actief zijn op social media. En dan bedoelen we een website en geen webwinkel. Ondernemers moeten zich meer gaan profileren. De presentaties werden gegeven door Ellen van Vossen en Kjeld Vosjan en daarna kon iedereen met elkaar netwerken."
Het was de achtste editie van de Gooise Bedrijvendag en de eerste keer dat de gemeenten en ondernemersverenigingen deze dag financieel hebben ondersteund. "Voor ons is dit een erkenning van het succes van de Gooise Bedrijvendag," aldus Bochardt.