Marleen Sanderse (rechts) bezoekt Attent.
Marleen Sanderse (rechts) bezoekt Attent.

Nieuw inlooppunt voor wijkcoaches bij Attent

NAARDEN Wethouder Marleen Sanderse heeft donderdag het nieuwe inlooppunt van de wijkcoaches in supermarkt Attent aan de burgemeester J. Visserlaan geopend.

Attent is het vijfde inlooppunt van de wijkcoaches binnen de gemeente. De andere vier inlooppunten zijn te vinden in de bibliotheek in Bussum en Naarden, in de Kazerne in Muiden en in het gebouw van Vivium in Muiderberg. Door op diverse locaties en op een laagdrempelige manier aanspreekbaar te zijn, menen de wijkcoaches dat inwoners hun hulpvraag makkelijker kwijt kunnen.
Wijkcoaches zijn wijkverpleegkundige of sociaal werkers en verbonden aan Vivium Zorggroep, Amaris Zorggroep en Versa Welzijn. Ook hebben zij de nodige contacten met huisartsen. De wijkcoaches worden gefaciliteerd door de gemeente, maar werken onafhankelijk. Ook zijn ze het aanspreekpunt in en voor de buurt. De wijkcoaches denken graag met bewoners mee bij al hun vragen en ideeën over ondersteuning, zorg of meedoen in de wijk. Dat kan een persoonlijke vraag zijn over zorg, ook wanneer men zich zorgen maakt over iemand anders in de buurt. Verder kunnen de wijkcoaches bewoners op weg helpen wanneer zij een goed initiatief hebben voor de buurt. Er zijn geen kosten verbonden aan een bezoek aan de wijkcoach.
In Attent zijn de wijkcoaches aanwezig op elke eerste en derde donderdag van de maand tussen 10.30 en 11.30 uur en kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers dat gratis door Attent wordt aangeboden. Meer informatie staat op wijk-coach.nl.