Burgemeester content met opkomst

GOOISE MEREN Ruim 60 procent van de kiezers is komen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De burgemeester is content met dit percentage.

"De opkomst is hoger dan de 56% die we hadden bij eerdere verkiezingen, maar wat mij betreft zijn we er nog lang niet."


Ter Heegde haalde zelf stemmers op

GOOISE MEREN Voor de eerste keer stemmen en dan zelfs achter op de fiets door de burgemeester naar het stembureau worden gebracht: Bussumer Pelle Kramer (18) zal zijn eerste verkiezingen niet snel meer vergeten.

Burgemeester Han ter Heegde stond op de ochtend van de verkiezingen om negen uur voor de deur van de jonge Bussumer om hem op te halen om naar het stembureau te gaan. Gewapend met twee stempassen sprong Pelle op de bagagedrager van de burgemeester om vervolgens even verderop naar het stemhokje te gaan.

De ludieke actie van Ter Heegde leverde veel leuke reacties op en was zelfs te zien op het NOS-journaal.

De burgemeester bracht gisteren meerdere mensen naar het stembureau. Ook bracht hij drie oudere dames van woonzorgcentrum Florisberg met de auto naar het stembureau.


Uitslag verkiezingen nog niet definitief

GOOISE MEREN De voorlopige uitslag is gebaseerd op de tellingen op partijniveau. Dit is gedaan om te zorgen dat de tellingen en dus de uitslag snel bekend werd. Rond 23.00 uur kon de uitslag al worden voorgelezen in een zeer drukke raadszaal in Bussum.

In de tellingen van woensdagavond zijn eventuele voorkeurstemmen nog niet meegenomen. Die worden vandaag bekendgemaakt en staan zodra deze bekend zijn samen met de definitieve uitslagen op onze site.