Afbeelding
Foto: Bob Awick

Lars Voskuil

50 jaar, woont in Naarden en was twaalf jaar fractievoorzitter van de PvdA.

Waar ben je druk mee?
"Met de verkiezingen. We hebben een positief enthousiast team en in Rolien Bekkema een lijsttrekker die echt tussen de mensen staat."

Waarom PvdA?
"Omdat ik geloof in solidariteit, eerlijk delen, zorg en lief zijn voor elkaar en een maatschappij waar het niet alleen om 'ik' maar om 'wij' gaat. In Gooise Meren laten we zien dat we daar het verschil maken. En daarom is de PvdA mijn club."

Wat ga je doen met je vrije tijd?
"Ik heb een prachtig gezin, ben Statenlid, mediator en bestuurslid van Gooische. Ik denk dat het met de invulling van mijn tijd wel goed komt."

Welk nieuws houdt jou bezig?
"De verkiezingen natuurlijk. En het nieuws dat het opwekken van duurzame energie steeds betaalbaarder wordt. Zo wordt er voor het eerst een windmolenpark op zee zonder subsidie gerealiseerd. Een mijlpaal!"

Waar kom je graag?
"Op het water. Mensen vergeten weleens dat Gooise Meren veel water heeft, het IJmeer en het Gooimeer. Ik ben zeiler. Als je onder de Hollandse Brug door vaart, de kerktoren van Naarden achter je laat, naast je Muiderberg en in de verte het Muiderslot en Pampus ziet liggen, dan realiseer je je weer in wat een waanzinnig mooi stukje van het land wij wonen."

Met wie een goed gesprek?
"Met Cor Wiersma van boekhandel Los over zijn en mijn passie voor lezen en de vraag hoe we kinderen meer aan het lezen krijgen."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor mijn kinderen en mijn vrouw."

Welke muziek luister je graag?
"Ik luister veel klassiek en hardrock en ik ben een enorme Hazes-fan. Kies maar."