Afbeelding
Foto: Bob Awick

Gooise tram keert terug op straat

GOOISE MEREN De Gooise tram rijdt vanaf het voorjaar in 2019 weer door Gooise Meren. Dat is de bedoeling van de Stichting Gooise Tram die vorige week officieel is opgericht.

Het is de bedoeling dat de originele stoomtram die hier ooit in de regio reed wordt nagebouwd als elektrische tram, zodat deze zonder rails overal kan rijden.

De stichting heeft al contact met twee bouwers die dat zouden kunnen en heeft 400.000 euro nodig om het project te realiseren. De tram zal 25 kilometer per uur gaan rijden. "Zoals we nu inschatten, zal een kaartje 2,75 euro gaan kosten en zal een dienst mogelijk zijn, waarbij de tram elk uur of elke 1,5 uur rijdt", maakte voorzitter Han Landman van de stichting bekend.

Meerdere haltes

De tram zal onder andere toeristen in de haven van Huizen op kunnen pikken en dan langs diverse plaatsen als de Krachtcentrale, het Huizer Museum en het centrum rijden. In Naarden doet de tram Oud Valkeveen en de Vesting aan. Ook wordt Blaricum opgenomen in de route met het toekomstige 'Blaricum aan Zee'. "De route kan later eventueel met Laren worden uitgebreid", zo laten de initiatiefnemers van de tram verder weten.