Licht wisselvallig, temperatuur naar normale waarden

Met een ijzig laatste weekeinde heeft de astronomische winter vaarwel gezwaaid. De lente begon officieel dinsdag. Het was zonnig bij 7 graden. Daarna komt het weer van tijd tot tijd onder invloed van uitlopers van Atlantische depressies. De stroming wordt zuidwestelijk. Het wordt licht wisselvallig en de temperatuur stijgt naar normale waarden voor eind maart.

Donderdag en vrijdag

In de nacht naar donderdag is er kans op nachtvorst. Overdag neemt de bewolking toe. Het is enige tijd regenachtig. Later op de dag wordt het geleidelijk droog. Het wordt 7 à 8 graden. Er waait een matige westenwind. Vrijdag is het goeddeels droog. Er is veel bewolking aanwezig met soms een paar streepjes zon. Het wordt circa 8 graden bij een meest matige zuidenwind.

Het weekeinde

Voor het weekeinde wordt vrij veel bewolking verwacht. Het droge weer overheerst, maar zowel zaterdag als zondag kan er weleens een bui vallen. Nu en dan is er wat ruimte voor de zon. In de nacht daalt het kwik naar 3 graden, overdag oplopend naar 10 à 11 graden. Dat is gelijk aan het langjarig gemiddelde voor eind maart. Er waait een matige zuidwestenwind.

Weetje

De staart van maart is zo lang als de maand zelf. Maart wordt lentemaand genoemd, maar sluit vaak meer bij de winter aan. Afgelopen zaterdag 17 maart was het met een maximum van -0.3 graden recordkoud voor half maart. Ook zondag 18 maart was met +1 graad extreem koud. In scherp contrast werd het op 17 en 18 maart 1990 met 21 graden juist recordvroeg warm.