Het afscheidsconcert was een succes.
Het afscheidsconcert was een succes. Foto: Bob Awick

ViJoS neemt met een concert afscheid van St. Jozefkerk

BUSSUM Na veel mooie concerten in de St. Jozefkerk nam ViJos zaterdag afscheid van de gastvrije kerk.

"Helaas verlaten het parochiebestuur en de parochiemedewerkers de St. Jozefkerk in Bussum", vertelt Naomi Vet van de muziekvereniging. "Dat was voor ons de reden van het optreden. We wilden op gepaste wijze afscheid nemen en hebben dat gedaan met een concert.

De Show- & Marchingband (Jong) ViJoS heeft hier jarenlang met veel plezier onder andere winterconcerten gegeven en de Kinderkerstviering muzikaal begeleid. We hebben enorm genoten van de gastvrijheid en fijne sfeer. Daarom willen we het parochiebestuur en de -medewerkers bedanken voor alle mooie jaren en goede zorgen."

Verkocht

Het kerkgebouw is verkocht vanwege de financiƫle situatie onder andere door het aantal kerkgangers dat de laatste jaren sterk is afgenomen en daarmee ook de helpende handen van de vrijwilligers. De stap om de Jozefkerk te verkopen, valt het kerkgenootschap zwaar. Veel Bussumers werden er gedoopt, gevormd of getrouwd. "Voor hen kwam het nieuws van de sluiting dan ook als een grote teleurstelling", vertelt Henk van Harmelen van de Jozefkerk.

"De kerk is met dubbeltjes en kwartjes door de parochianen bijeen gespaard in de jaren '50'. We gaan na Pasen de deuren sluiten en dan kunnen kerkgangers naar de Maria- of Koepelkerk. Voor veel ouderen in Bussum-Zuid gaat dat waarschijnlijk niet lukken. De Mariakerk is voor hen te ver weg. Er zijn geen chauffeurs meer die hen willen brengen en halen. Ook zo'n probleem."

Of de De Koptische Kerk uit Amsterdam het kerkgebouw heeft overgenomen, is niet bekend.