Jaap en Henny Hilverda samen met de burgemeester.
Jaap en Henny Hilverda samen met de burgemeester. Foto: Bob Awick

Henny en Jaap kennen elkaar al hun hele leven

BUSSUM Het echtpaar Hilverda kent elkaar al heel lang. "Henny en ik woonden tegenover elkaar aan de K.P.C. de Bazelstraat. We kennen elkaar dus al ons hele leven en maandag waren we ook nog eens zestig jaar getrouwd. Heel bijzonder allemaal", vertelt Jaap (87).

"Ik heb Henny 'ontdekt' toen ze zeventien jaar was en toen kregen we verkering. Ze was toen al heel knap, maar ik ben wel de knapste van ons twee", gaat een lachende Jaap verder met zijn verhaal. "Na ons trouwen zijn we twee straten verderop gaan wonen en daar wonen we nog steeds. Dat we al zestig jaar getrouwd zijn, komt omdat we altijd lief voor elkaar zijn en elkaar met respect behandelen. Ook is het belangrijk dat je niet op elkaars lip zit en je eigen dingen blijft doen." En dat doet Jaap zeker, want hij zet zich al 75 jaar in voor voetbalvereniging BFC en werd in 2014 benoemd tot erelid. "Als klein jongetje heb ik daar gevoetbald, maar door lichamelijke problemen moest ik stoppen. Ik ben toen allerlei activiteiten gaan doen. Vroeger kwam ik er elke dag, maar nu ben ik een dagje ouder en kom iets minder vaak. Wel sta ik elke woensdagmiddag limonade in te schenken voor de jeugd en kom ik langs voor de thuiswedstrijden." Jaap heeft 43 jaar gewerkt bij Balamundi in Huizen en Henny begon haar carrière op het kantoor bij Bensdorp en bij het sanatorium voor tbc-patiënten in Hilversum. "Onze twee dochters werden geboren en toen is Henny gestopt met werken. Toen de oudste zes jaar was, is ze weer gaan werken als secretaresse op de kinderafdeling van het Hilversumse Diaconessenhuis. En daar heeft ze gewerkt tot haar pensioen."
Het echtpaar heeft vier kleinkinderen en in juli wordt het eerste achterkleinkind verwacht. "We zijn gelukkig nog vitaal en fietsen vaak. Henny houdt ook van puzzelen en lezen. En we gaan nog steeds met veel plezier op vakantie. Niet meer naar het buitenland, maar in Nederland. Wat ook heel fijn is."