Het podium van De Schakel: wie gaat er optreden?
Het podium van De Schakel: wie gaat er optreden?

SchakelTheaterCafé is op zoek naar kleine acts

BUSSUM Toneelvereniging De Schakel heeft een nieuw plan: het SchakelTheaterCafé. De eerste editie staat gepland op zondag 8 april en acts kunnen zich aanmelden.

De zondag wordt ingericht als een gezellige en laagdrempelige ontmoetingsplaats aan de Huizerweg waar kleinkunstenaars en theaterliefhebbers samen kunnen komen. Voorzitter Sydney Durlacher vertelt dat de behoefte tweeledig is. Hij wil dat meer mensen kunnen genieten van theatervoorstellingen én het podium beschikbaar stellen aan artiesten. "Het is een intiem theatertje met ruimte voor ongeveer veertig bezoekers. Het speelvlak is 4 bij 6 meter en de aanwezige licht- en geluidsapparatuur is zeer geschikt voor kleinere acts."
Volgens Sydney is dat erg leuk voor mensen met een korte of kleine voorstelling die doorgaans niet zomaar ergens kunnen spelen of geen budget of onvoldoende bezoekers hebben om een zaal af te huren. Inspiratie werd al opgedaan bij het evenement Gluren bij de Buren waar ook kleine acts plaatsvonden in een huiskamersetting. "Het zou mooi zijn als we ons theater vaker kunnen gebruiken en meer van zulke ontmoetingen mogelijk kunnen maken."
Er wordt nu hard gezocht naar geschikte acts. "We zoeken allerlei soorten acts: zang, dans, toneel, cabaret, muziek – alles is welkom. Het zou leuk zijn als we een mooie afwisseling kunnen vinden tussen amateurs en (semi)professionals die bijvoorbeeld een kleine try-out willen doen."

De eerste editie is op 8 april van 15.00 tot 17.00 uur aan de Huizerweg 58E in Bussum. Aanmelden via toneeldeschakel.nl.