Afbeelding
Foto:

Een uitgelezen boek

Het jaar 1933

Velen die de geschiedenis kennen, denken bij het jaar 1933 aan Hitler, die dat jaar in Duitsland aan de macht kwam. Daar staat dit overzichtsboek vol van, naast binnenlands en ander buitenslands nieuws.

Uitgeverij De Torentrans gaf in die jaren jaarboeken uit. Deze verscheen begin 1934. 39 pagina's tekst en ruim 100 pagina's foto's, kaartjes en tekeningen. Het commentaar over 1933 is door dr. M. van Blankenstein geschreven. Hij was gedurende tientallen jaren een internationaal gerespecteerd journalist, waar zelfs ministers bij te rade gingen. Hij werd gehaat door de nazi's en was tot zijn dood in 1964 verbonden aan Het Parool. De afbeeldingen geven een verbijsterd beeld van de wereld toen. Bijzonder is dat in het voorwoord staat dat er tussen de hoofdstukken bladzijden onbedrukt zijn gelaten om eigen foto's in te plakken. Zo ontstaat een persoonlijk document voor kinderen en kleinkinderen, suggereert de uitgeefster. Een bijzonder tijdsdocument.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is
te koop voor 15 Euro.
Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.