Verkiezingen: BSOV trekt zich terug

GOOISE MEREN De politieke partij BSOV (Behoud Speelpark Oud Valkeveen) doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij heeft immers haar zin: de zogenoemde prettaks is van tafel. Dat was ook het enige punt waar de partij voor was opgericht.

Bedrijfsleider Jan Willem de Langen laat telefonisch weten dat de partij ermee ophoudt. Verder wil hij hier geen uitspraken over doen. "Er komt vandaag of morgen een persbericht met uitleg."

BSOV voerde de afgelopen tijd veel actie op internet en via reclameborden langs de weg. De fractievoorzitter, een Amsterdamse studente genaamd Donalda Kriek, kwam nergens opdagen. Niet bij het raadsdebat over de prettaks, niet bij fotomomenten voor de pers en niet bij het verkiezingsdebat georganiseerd door deze krant bij GooiTV.
Geen van de vier kandidaten op de lijst woont in Gooise Meren. Wel moesten ze allemaal een verklaring ondertekenen dat ze zouden verhuizen naar de gemeente als ze gekozen werden.

Wel op biljet

Oud Valkeveen blijft wel op de stemlijsten staan en dus kunnen kiezers gewoon het hokje aankruisen. Mocht BSOV toch een zetel behalen en weigeren dan zal deze hoogstwaarschijnlijk niet worden ingevuld en leeg blijven. De gemeente doet daar momenteel nog onderzoek naar.