Familievoorstelling  'Oorlogsgeheimen' in Spant!
Familievoorstelling 'Oorlogsgeheimen' in Spant!

donderdag 8 maart

Bewust Onderneemsters
Ontbijt

Wellness en Meer 9.00 uur

Netwerken in het kader van Internationale Vrouwendag tijdens een 'Bewust Onderneemsters Ontbijt'. Breng je eigen ontbijtspullen mee en leer andere vrouwen kennen om je netwerk te vergroten. Aanmelding via info@vrouwendaggooisemeren.nl.

Basiscursus portret en model tekenen

Atelier Comello-Art 10.00 uur

Leer in acht lessen de basistechnieken van model en portret tekenen. Informatie en inschrijven via www.comello-art.nl of bel Jacqueline Comello: 06-1770478.

Creatief aan de slag

Wijkcentrum Uit Wijk 13.30 uur

Samen met een groep vrouwen onder leiding van Alie Dwars aan de slag om iets leuks te maken voor in je huis of om cadeau te geven aan iemand anders. Voor een kleine bijdrage van 2 euro onbeperkt gebruik van de aanwezige materialen. Aanmelden niet nodig.

Bussum in 1940-1945

Bibliotheek Bussum 14.00 uur

Aan de hand van verhalen, foto's en andere documenten reconstrueert Klaas Oosterom (Historische Kring Bussum) hoe het leven in Bussum is verlopen in de periode vlak vóór de oorlog en tijdens de mei-dagen van 1940, gevolgd door de bezettingsperiode en de bevrijding.

Lezing 'Ode aan het Vrouwenlichaam'. Ritme geeft kracht

Wellness en Meer 15.00 uur

Natuurgeneeskundig therapeut Lindeke Mast geeft via deze lezing inzicht in de verborgen kracht van het vrouwenlichaam en wat dit betekent voor het vrouw-zijn. Waarom nog langer je 'mannetje' staan als het ook anders kan?

Wellness, hapjes en dansen

Wijkcentrum Uit-wijk 17.00 uur

Manicure, massage, epileren en henna schilderen, leuke activiteiten voor kinderen en lekkere hapjes uit Nederland, Syrië, Egypte en Eritrea. 's Avonds muziek en dans. Gratis entree met af en toe een kleine bijdrage voor geboden diensten.

Waar komen de Europese
volken vandaan

Bibliotheek Bussum 19.30 uur

Tot een halve eeuw geleden werd aangenomen dat Europa langzaam was bevolkt door volksverhuizingen. Dat idee is achterhaald. Jona Lendering van Livius geeft een cursus van vier bijeenkomsten. Kijk dan op www.livius.nl/cursussen.

Yogales met uitzicht op jachthaven

Studio Werk met Yoga op jachthaven Naarden 20.00 uur

Proefles Yoga. Meld je aan via info@werkmetyoga.nu. Proefles kost 15 euro per les.

vrijdag 9 maart

'Oorlogsgeheimen'

Spant! 19.30 uur

Spannend en indrukwekkende theatervoorstelling (9+) voor de hele familie. Na een aantal jaar is 'Oorlogsgeheimen', op veler verzoek, weer terug.

Loes en Die Kleine

deMess Naarden 20.30 uur

Loes en Die Kleine observeren zingend de wereld. Wanneer ze ergens wat van vinden dan schrijven ze daar een lied over. Geestig, ontroerend en eigenzinnig.

zaterdag 10 maart

Cursus 'Vrouwen van macht en aanzien'

WOC Bellefleur 10.30 uur

Lezing over Elizabeth I, Elizabeth II, Maria de Medici en Catharina de Grote. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.artemisomnibus.nl.

Pop-up Repair Café

Bibliotheek Bussum 10.00 uur

Wil je ook duurzamer worden? Begin dan eenvoudig en laat iets repareren in plaats van het weg te gooien. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig.

NLdoet

WOC De Palmpit 10.00 uur

NLdoet met gratis koffie met gebak en high tea. Aanmelden via 035-6938786.

Alternatief wonen in tiny houses

Wilhelmina Kerk 15.30 uur

Waar het Gooi vooral bekend staat om de grote en vaak peperdure huizen, klinkt ook hier steeds vaker de roep om een andere manier van wonen en leven. Tiny houses zijn een alternatief waar steeds vaker over wordt gesproken. Voormalig Tweede Kamerlid Henk Leenders houdt hierover een lezing.

Jubileumconcert Show- & Marchingband ViJoS

Spant! 20.00 uur

ViJoS bestaat 60 jaar en geeft een verrassende wending aan het programma van het jaarconcert. Onder andere een groep van 40 oud-leden speelt mee. Je hoort uiteraard 'gouwe ouwen', maar ViJoS blikt ook vooruit. Na het concert kan er gedanst worden op livemuziek bij het bal na. Kaarten kosten 10 euro.

zondag 11 maart

'Een nieuwe tijd breekt aan' door Ronald Jan Heijn

de Besant Hall 10,30 uur

'Een nieuwe tijd breekt aan', door Ronald Jan Heijn. In deze overgangsfase ervaren we de clash tussen de oude en een nieuwe, ruimere manier van denken; het haalt het beste, maar ook het slechtste in de mens naar boven. Informatie op www.werkgroepdenieuwemens.nl.

Woonkamerfestival Gluren bij de Buren

Woonkamers Gooise Meren 13.00 uur

Hét woonkamerfestival Gluren bij de Buren Gooise Meren. Veertig woonkamers worden een incidenteel (pop)podium. Van 13.00 tot 18.00 uur kan er gratis gegluurd worden naar talent. Van klassieke muziek en theater tot jazz en musical. Programmakranten liggen bij de bibliotheek, gemeentehuis en winkels.

Gluren bij de Buren

WOC De Palmpit, 14.30 uur

Gluren bij de Buren waarbij om 13.30, 16.00 en 17.30 uur een optreden van De Verklanking plaatsvindt. Beide heren verkennen, al improviserend op voornamelijk percussie-instrumenten, het terrein van klank en ritme. Soms subtiel, dan weer stevig, maar steeds verrassend.

Muziek in Huis

Vivium de Zandzee 14.30 uur

Optreden van het ensemble Duo Cristobal Takada. Entree is 6 euro.

Wil van der Meer zingt Noël Coward

deMess Naarden 15.30 uur

'A talent to amuse'. Een selectie uit de liedjes van Noël Coward. Sommige zullen bij de naam Noël Coward direct denken aan de geestige en stijlvolle komedies die hij geschreven heeft. Maar weinig mensen weten dat hij daarnaast ook de auteur is van een indrukwekkend 'light verse'-oeuvre.

maandag 12 maart

Nooit te oud voor gitaar- en pianolessen

De Gooische Muziekschool

Vanaf maart begint weer een nieuwe serie Nooit te Oud voor Muziek. In groepjes van 3 tot 5 personen leer je gitaar of piano spelen. De cursus bestaat uit 8 lessen voor 120 euro. Aanmelden en informatie: www.degooischemuziekschool.nl.

Seniorencafé

Brasserie Stokjes en Lepel 10.30 uur

ASGM Seniorencafé bij Brasserie Stokjes en Lepel aan de Nassaustraat 3b. Ook niet-leden van ASGM zijn welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Positief Actief in GM

Vestingmuseum 15.00 uur

Kom in gesprek en maak kennis met vrijwilligers die mensen helpen 'achter de voordeur' in de eigen omgeving of van musea of het hospice. Inschrijven via www.vagev.nl, vcbussum@versawelzijn.nl of telefoon 035-6938525.

Workshop vrijwilligerswerk in het C'est la Vie-Huis

Vestingmuseum 15.00 uur

Wat is palliatieve terminale zorg? Wat doe je als vrijwilliger in een hospice? Waar krijg je mee te maken? Hoe ga je om met gasten? Wat dragen vrijwilligers bij? Aanmelden van tevoren via www.vagev.nl of 035-6938525.

Open eettafel

WOC De Palmpit 17.30 uur

Open eettafel met een versbereide maaltijd. Kosten: soep 1,50 euro, hoofdmaaltijd 7,50 euro en toetje 1 euro, exclusief drankjes. Aanmelden via 035-693 87 86 twee dagen van tevoren voor 12.00 uur.

dinsdag 13 maart

Geschiedenis van Erfgooiers

Remonstranten Naarden-Bussum 10.00 uur

Klaas Oosterom van de Historische Kring Bussum geeft een lezing over deze oorspronkelijke bewoners van het Gooi.

Digicafé over online belastingaangifte doen

Bibliotheek Naarden 10.00 uur

Digicafé over online belastingaangifte doen door financieel adviseur Carina Stassen. De bijeenkomst start met algemene informatie. Daarna wordt stap voor stap het onlineformulier doorgelopen. Bij ieder onderdeel wordt informatie gegeven. Iedereen is van harte welkom. Gratis entree.

Volksdansen

SCAN 10.00 uur

Met een gezellige, kleine groep les in volksdansen en tussendoor met elkaar koffie drinken. De kosten voor vier weken zijn 12,50 euro. Voor informatie en aanmelding bellen met 06-13 69 84 34.

Het Gooi On Stage

Grote Kerk Naarden 12.00 uur

Het Gooi On Stage Beroepenfeest waar ruim 800 vmbo-leerlingen uit Gooi en Vechtstreek ca. 200 professionals ontmoeten en in gesprek gaan over de verschillende beroepen.

woensdag 14 maart

Spieghelcafé

Spieghelkerk 10.00 uur

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg 34. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie.

Musembezoek

Station Naarden-Bussum 10.00 uur

Deze keer is het bezoek aan het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Daar is het werk te zien van Charlotte Salomon. Dit is op 21 februari in de kunstlezing besproken door Henk Roos. Verdere informatie bij Truus 035-6920694 of Rita 06-81855544.

Mindfulness en meditatie in de praktijk

Atma-coaching 20.00 uur

Mindfulness brengt je weer back to the basics. Dat geeft een fijn gevoel en zorgt voor minder stress en meer plezier in je leven. Meedoen? Meld je aan via de website of bel 06-16380595.

Bridgen

Het Trefpunt 19.30 uur

Bridgeclub Trefpunt speelt weer op haar oude honk. Andere bridgers zijn welkom. Voor informatie bellen met 035-6940321.

Afbeelding