Een eerdere editie van vrouwendag waarop veel gedanst werd.
Een eerdere editie van vrouwendag waarop veel gedanst werd.

Organisatie kiest voor een bescheiden opzet van Internationale Vrouwendag in Bussum

BUSSUM Internationale Vrouwendag, donderdag 8 maart, wordt in Bussum dit jaar niet groots aangepakt. De organisatie koos op het laatste moment voor een bescheiden opzet. Plannen waren er genoeg, maar er moest op korte termijn nog te veel geregeld worden.

Het thema dit jaar is: 'Vrouwen-verhalen-verlangen-verbinden'. In dat kader is er bij Wellness en Meer aan de Kerkstraat 30a van 9.00 tot 11.00 een netwerkbijeenkomst tijdens het Bewust Onderneemsters Ontbijt. De netwerkbijeenkomst wordt geleid door Sylvia Sum, voorzitster van de Stichting Internationale Vrouwendag Gooise Meren.

In de tweede helft van de middag is er op dezelfde locatie een lezing met het onderwerp: 'Ode aan het vrouwenlichaam'. De lezing wordt gegeven door natuurgeneeskundig therapeut Lindeke Mast. Verder zijn er nog een tweetal activiteiten in buurtcentrum Uit-Wijk aan de Dr. Schaepmanlaan 10. Wie wil, kan daar samen met andere vrouwen tussen 13.30 en 15.30 uur creatief aan de slag onder leiding van Alie Dwars. Om 17.00 uur begint daar de laatste activiteit met een drankje en hapjes uit verschillende landen waaronder Egypte, Syriƫ, Eritrea en Nederland. Verder zijn er massages, henna schilderen en diverse activiteiten voor kinderen. De dag wordt afgesloten met zang en dans.

Voor een aantal activiteiten is aanmelding gewenst. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Meer informatie op www.vrouwendaggooisemeren.nl.