Directeur Hans van der Eijk:
Directeur Hans van der Eijk: "De zelfbedieningsgroothandel met de verssnijderijen blijft in Bussum gevestigd." Foto: Bob Awick

Hocras gaat verbouwen en verhuizen

BUSSUM Hocras heeft grootse plannen voor 2018. Zo wordt er halverwege dit jaar een nieuw distributiecentrum geopend in Almere. En tegelijkertijd gaan de slagerij en de productiekeuken naar een nieuwe accommodatie in Weesp. In Bussum krijgt de zelfbedieningsgroothandel met verssnijderij een facelift.

Grootse plannen dus, waar directeur Hans van der Eijk erg veel zin in heeft. "Door deze enorme uitbreiding aan oppervlakte kan Hocras goed de toekomst in. Het zal voor iedereen prettig zijn dat alles een nieuwe vaste plek in de panden heeft en we goed het werk kunnen doen." Uiteraard heeft hij gekeken of op de huidige locatie in Bussum, waar ze al bijna 100 jaar zitten, uitgebreid kon worden. Dat bleek niet mogelijk en ook in de directe omgeving was niet een groot genoeg pand beschikbaar.
"De zelfbedieningsgroothandel met de verssnijderijen blijft in Bussum gevestigd op de welbekende locatie. Na de verhuizing wordt de groothandel in Bussum verbouwd. Bussum blijft de hoofdlocatie en het bezoekadres. Nieuw is dat we online een bezorgservice voor leveringen gaan opzetten. Niet alleen de grote klanten, maar ook de kleinere klanten willen wij die mogelijkheid bieden. We krijgen hier ook een pick-uppoint. In de zaak worden de afdelingen over een periode van twee jaar tijd geheel verbouwd. De inrichting zal dan meer voldoen aan de wensen van deze tijd en ook de artikelgroepen zullen beter bij elkaar staan om meer inspiratie op te doen."
In Bussum zijn nu zo'n 375 medewerkers werkzaam. Hiervan gaan er circa 125 naar Almere en 25 naar Weesp. "Het aantal medewerkers blijft dit jaar stabiel, daarna hopen we weer te groeien."
Het pand in Almere, gelegen aan de Versterkerstraat, is circa 10.000 m2 groot. Hier worden dit jaar nog een nieuw diepvriesmagazijn en een emballageloods gebouwd. Het pand in Weesp is zo'n 3.250 m2 groot en is gelegen aan de IJsselmeerlaan.