Gooise Meren scoort hoog op inbraak en diefstal

GOOISE MEREN Met meer dan 2250 zaken het afgelopen jaar behoort Gooise Meren tot de honderd gemeenten van Nederland waar de meeste criminaliteit plaatsvindt. De gemeente valt met plaats 55 net buiten de top 50 van alle 380 Nederlandse gemeenten, zo heeft RTL Nieuws berekend aan de hand van recente gegevens van het CBS.

Gooise Meren scoort vooral hoog met het aantal woninginbraken en diefstallen. Dat waren er afgelopen jaar 301. Daarnaast was er 277 keer sprake van vernieling en 104 keer van mishandeling.
Vergeleken met de gemeenten om ons heen doet Gooise Meren het zo slecht nog niet: Amsterdam staat op de eerste plaats, Hilversum op plaats 33, Diemen op plaats 37, maar Weesp op plaats 91. Bewoners van Gooise Meren worden overigens maar weinig verdacht. Volgens het onderzoek telt Gooise Meren 69 verdachten op 10.000 bewoners.


Burgemeester brengt kiezers naar stembus

GOOISE MEREN Burgemeester Han ter Heegde gaat op woensdag 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, zelf op pad om bewoners naar de stembus te brengen. De burgemeester doet dat met de auto, maar ook zeker met de fiets.

De burgemeester noemt het erg belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen naar de stembus komen en hoopt dat zijn eigen service ook anderen aanspoort om mensen mee te nemen naar het stembureau. De burgemeester stuurt ook een brief naar alle bewoners die voor het eerst mogen stemmen met een oproep om dat vooral ook te doen.


Correctie

De kaarten voor het Goois Jazz Festival op zaterdag 24 maart kosten dit jaar 35 euro. Dat bedrag stond niet goed vermeld in de krant.