Leslie Meijer samen Jeroen Luitse, vestigingsmanager en bètadocent.
Leslie Meijer samen Jeroen Luitse, vestigingsmanager en bètadocent. Foto: Bob Awick

HIP Instituut geeft vanaf eind april ook eindexamentrainingen

BUSSUM Instituut HIP is er voor leerlingen van de eerste klas van het vmbo tot zes gymnasium voor onder andere huiswerkbegeleiding, bijlessen, leren leren, leren plannen en eindexamentrainingen. Ook geven ze cito-trainingen en bijles op alle onderdelen voor het basisonderwijs. Daarnaast kun je bij HIP terecht voor diverse soorten coaching zoals faalangsttraining.

Bij HIP krijgen de leerlingen persoonlijke aandacht met een-op-vierbegeleiding. "Dat wil zeggen dat voor vier leerlingen er één begeleider is en dat alle vakken elke dag inhoudelijk gedekt zijn", vertelt locatiedirecteur Leslie Meijer. "'s Ochtends loggen de vestigingsmanagers in op alle onlineschoolagendaportalen van de leerlingen en maken per leerling een overzicht in het planningsysteem voor de komende drie weken. Dat is voor zowel de leerlingen als de ouders inzichtelijk. Als de kinderen binnenkomen, leveren ze hun telefoon in en wordt de planning doorgenomen. Daarna gaan ze met een drankje naar de stilteruimte om aan het werk te gaan. Als een leerling klaar is met zijn leer- of maakwerk of als hij moeite heeft met een bepaald vak, moet hij aan de surveillant, die in de stilteruimte zit om erop te letten dat er efficiënt gewerkt wordt en ze hun planning afwerken, vragen of hij met een docent dat vak kan doornemen. De docent zit in een aparte ruimte en de leerling krijgt ongeveer 20 minuten uitleg. De leerlingen kunnen zo vaak als nodig naar een alfa-, bèta-, gamma- en klassieketalendocent en ze worden, voordat ze naar huis gaan, inhoudelijk geholpen voor alle vakken die op de planning staan en zowel mondeling als schriftelijk overhoord. Na het werken, en als alles afgetekend is met een positieve beoordeling. kunnen ze thuis ontspannen. We streven bij HIP naar een warme, huiselijke en gestructureerde omgeving om de leerlingen op een goede en prettige manier bij te staan in hun leerproces. Ook willen we ze voorbereiden op zelfstandigheid voor de komende schooljaren en voor de vervolgstudie, want vooruitdenken, plannen en verantwoording nemen worden dan steeds belangrijker."

In de meivakantie begint HIP met de examentrainingen. "Je hebt een-op-een-examentrainingen, maar leerlingen kunnen ook examens komen oefenen. De dag begint om 10.00 uur en dan maken ze examens voor de vakken die ze hebben uitgekozen voor begeleiding. Om 12.30 uur is er een lunch en van 13.00 tot 15.00 uur wordt er in groepsverband met de desbetreffende vakdocent het examen besproken en gekeken welke vragen de leerlingen fout hebben en waar nodig wordt uitleg en handvatten gegeven."

www.instituuthip.nl/bussum of bel 035-200 81 20.