Afbeelding
Foto:

Marjolein Groot Koerkamp


Kandidaat raadslid VVD, 42 jaar, communicatiespecialist

Waar ben je druk mee?
"Op dit moment ben ik erg druk met de VVD. Ik ben niet alleen kandidaat voor de gemeenteraad, maar ook campagneleider in Gooise Meren en coach voor VVD-campagneleiders in de regio. Verder organiseer ik netwerkbijeenkomsten voor ondernemende vrouwen met het netwerk Bites & Business en zit ik in de gemeenschappelijke MR van de Stichting Elan, een groep scholen in het Gooi voor speciaal onderwijs. En natuurlijk het belangrijkste: mijn gezin."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Een mooie reis maken met mijn gezin. En een project opzetten om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling."

Waar kunnen we je 's nachts wakker voor maken?
"Een feestje met vriendinnen."

Goed gesprek?
"Met Aletta Jacobs, de eerst Nederlandse vrouw die een universitaire studie heeft afgerond en de eerste vrouwelijke arts werd in Nederland. Ik zou haar willen spreken over haar bijdrage aan het vrouwenkiesrecht dat 100 jaar bestaat."

Ideale vrije dag?
"Een mooie zomerdag beginnen met een ontbijt met mijn gezin in de tuin. Daarna lekker naar het strand en aan het eind van de middag een spontane borrel/bbq met vrienden en/of buren."

Lievelingsmuziek?
"Michael Bublé."

Waar kom je graag?
"Ik fiets elke ochtend langs het Mouwtje als ik onze dochter naar school breng. Ik word blij als ik over het bruggetje fiets en de zon door de takken zie komen."