Ilja Leonard Pfeijffer komt naar de Spieghelkerk.
Ilja Leonard Pfeijffer komt naar de Spieghelkerk. Foto: Stephan Vanfleteren

Laatste Spieghelavond van het seizoen met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer

BUSSUM "De Spieghelavonden van de Stichting Vrienden van de Spieghelkerk zijn altijd een groot succes", vertelt bestuurslid Jannet Valkhoff. "En dat blijkt ook weer bij gastspreker Jan Terlouw. Hij komt donderdag 15 maart samen met het Leonard Ensemble naar Bussum, maar het is al uitverkocht."

"De Spieghelavonden worden door ons georganiseerd om het pand te behouden en een zo breed mogelijke betekenis te geven aan de inwoners. Het gebouw is een rijksmonument en is in 1924 ontworpen door architect Theo Rueter in de stijl van de Amsterdamse School." Jannet was twintig jaar makelaar in Bussum en is nu makelaar voor vluchtelingen in Amsterdam.

"Toen ze mij een half jaar geleden vroegen of ik in de stichting wilde komen heb ik meteen ja gezegd, want ik vind het heel leuk om iets te doen in Bussum, want het is en blijft mijn plek." De stichting organiseert al acht jaar de Spieghelavonden en met groot succes. "Elk jaar organiseren we zes avonden met muziek op niveau en een spreker die een college geeft over een bepaald thema of eigen boek. De sprekers worden met zorg geselecteerd en vaak zijn het ook onbekende sprekers die een verrassende avond geven, waardoor de bezoekers met een blij gevoel naar huis gaan. Na zo'n voorstelling hebben we een borrel, ook om elkaar beter te leren kennen. Deze plek is ook vanouds een ontmoetingsplek en dat willen we graag in stand houden."

Jan Terlouw is de 36ste spreker van de Spieghelavond. De laatste Spieghelavond van dit seizoen is op donderdag 12 april met Ilja Leonard Pfeijffer. Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. In 1998 won hij de C. Buddingh-prijs voor zijn dichtbundel 'Van de vierkante man'. In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs met zijn roman 'La Superba' en in 2015 was Pfeijffer de auteur van het Poëziegeschenk en tourde hij in het voorjaar door Nederland en Vlaanderen met Tommy Wieringa, Dimitri Verhulst, Gustaaf Peek en Thé Lau met het theaterprogramma 'The Pursuit of Happiness'. Pfeijffer woont en werkt in Genua. "Op de Spieghelavond wordt hij muzikaal begeleid door fluitiste Carla Meijers en Esther Doornink op de marimba. Ook op deze avond verwachten we weer een groot publiek, dus wees op tijd met het bestellen van een kaartje."

De avond begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 10 euro en is verkrijgbaar bij boekhandel Los aan de Nassaulaan, de bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen of op de avond zelf. "Wij zijn bezig met het maken van een nieuwe site en die is bijna afgerond. Via de site kunnen mensen uitgebreide informatie vinden over de spreker en de musici. Ook kunnen er kaarten besteld worden via de nieuwe site."