Afbeelding
Foto:

Een uitgelezen boek

Bloomsbury at Home

De Bloomsburygroep, vooral bekend vanwege Virginia Woolf, is de aanduiding voor een groep schrijvers, kunstenaars en intellectuelen die aan het begin van de 20e eeuw ontstond in de Londense wijk Bloomsbury.

De groep heeft een tot in de 21e eeuw reikende invloed gehad op de smaak en het levensbesef van moderne mensen in de westerse wereld. De belangrijkste vertegenwoordigers waren: Virginia Woolf en haar echtgenoot Leonard Woolf, Vanessa Bell (de zus van Virginia) en haar echtgenoot Clive Bell.

Pamela Todd schreef in dit boek over wat er in die kring zoals gebeurde. Het omspant de periode eind 19e eeuw tot de jaren '40 en zij maakte gebruik van dagboeken, brieven, veel schilderstukken in kleur (vooral van Vanessa Bell) en zwart-wit foto's. Totaal 100 afbeeldingen. Het gebonden boek met omslag telt 102 pagina's en werd in 1999 uitgegeven door Harry N. Abrams, Inc. New York. Eerste druk.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is
te koop voor 20 Euro.
Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.