Back to the Sixties and Seventies met de Tuesday Afternoon Band in Limes.
Back to the Sixties and Seventies met de Tuesday Afternoon Band in Limes.

Donderdag 1 maart

Gratis meezingen

10:00 uur | De Gooische Muziekschool Bussum

De Gooische Muziekschool nodigt alle kinderen uit groep 5, 6 en 7 van de basisschool uit om in de voorjaarsvakantie te komen zingen. Als de kinderen het leuk vinden, mogen ze ook nog optreden op 24 maart om 20.00 uur in Bussum. Meer informatie: www.degooischemuziekschool.nl.

Kindervakantieactiviteit

10:00 uur | SCAN Naarden

De kinderen kunnen vandaag een Haas komen knutselen. De kleine kinderen maken een haas van karton. De grotere kinderen gaan een haas met wol vilten. In de middag kan iedereen snackjes maken. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kosten 2,20 euro dagdeel of 6 euro voor de hele dag. Informatie via Jose de Groot, 035-6943262.

Hulp nodig bij thuis wonen met dementie?

14:00 uur | Vivium De Gooise Warande

Tijdens deze bijeenkomsten maak je kennis met het gebruik van een gratis hulpmiddel De Keuzehulp. Tevens wordt informatie gegeven over de DemenTheek in de regio. Beide bieden je praktische ondersteuning. Mantelzorgers en professionals zijn ook welkom. Geen inschrijving nodig.

Filosofisch Café

14:00 uur | Restaurant Zorba de Griek Bussum

Elke eerste donderdagmiddag van de maand Filosofisch Café in Restaurant Zorba de Griek. Inloop is vanaf 13.30 uur. Op donderdag is het thema: Hoe noodzakelijk is verdraagzaamheid? Sluiting 16.00 uur. Entree is 5 euro en ter plaatse te voldoen.

Vestingborrel

17:00 uur | Bar Bistro Naarden

Vestingborrel aan de Turfpoortstraat voor ondernemers en ondernemende personen die een band hebben met Naarden en 't Gooi.

Hermine Deurloo

20:30 uur | deMess Naarden

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit instrumentje. Met succes: inmiddels trad ze op met artiesten als Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot 't Jazz Orkest van het Concertgebouw, het W. Breuker Kollektief en de Marinierskapel.

Vrijdag 2 maart

SeniorWeb Inloopspreekuur

10:00 uur | Bibliotheek Bussum

Elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur zit een team computer-deskundigen van SeniorWeb klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden.

Kindervakantieactiviteiten

10:00 uur | SCAN Naarden

Vandaag kunnen de kleine kinderen narcissen maken. De kinderen van 8 tot en met 12 jaar gaan een voorjaarskrans maken. In de middag brengen de kinderen een bezoek aan Boerderij De Meent. Voor de boerderij graag opgeven bij Jose de Groot, 035-6943262. De kosten zijn 2,20 euro per dagdeel of 6 euro voor de hele dag.

Spelletjesmiddag

14:00 uur | WOC De Palmpit Bussum

Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen alle voorkomende spellen worden gespeeld. Ook geschikt voor een sjoel-, rummikub-, yahtzee- , schaak- of ander clubje. De kosten zijn 1 euro.

Schakeldiner

17:15 uur | Wijkpost De schakel Naarden

Een heerlijk driegangendiner aan de Kol. Verveerstraat 74. De kosten zijn 8 euro.

Studio Selma Susanna Studenten

20:30 uur | deMess Naarden

Een intieme avond met vier solo-programma's van nog onbekende kleinkunstenaars van Studio Selma Susanna! Maak kennis met Bettina Vlot, Sarah Lee Ketner, Geert Krijn en Claas Hazewinkel.

Zaterdag 3 maart

Stand-up Comedy!

20:30 uur | deMess Naarden

Stand Up Comedy in deMess van hoog niveau! Deze keer met Ghislaine van der Nat en Jochen Otten.

Zondag 4 maart

DeJong & VanNispen
'Dort wo du nicht bist'

11:00 uur | deMess Naarden

Ondanks de relatief korte samenwerking tussen bas-bariton Alexander de Jong en pianist Mark van Nispen, heeft dit kersverse liedduo al een aantal succesvolle optredens verzorgd. Het duo biedt een verrassend programma aan rondom de belevingswereld van dichter Heinrich Heine en zijn tijdgenoten!

DVD-voorstelling

14:30 uur | WOC De Palmpit Bussum

DVD-voorstelling op groot scherm. Entree is 2 euro. Tevens soosmiddag met gratis toegang.

Back to the Sixties and Seventies

15:00 uur | Brasserie Limes Naarden

De Tuesday Afternoon Band komt met popmuziek tussen Shadows en Eagles. Ook staat veel Beatles op het programma. Een nostalgische middag dus. Limes heeft na afloop een stamppot-arrangement voor 15 euro. Wil je daar gebruik van maken dan even bellen met Limes. A la Carte kan natuurlijk ook.

Politiek Cafe met Frénk der Linden

15:30 uur | deMess Naarden

Frénk van der Linden ontvangt gasten uit de lokale politiek en plaatselijk belangstellenden.

Beginnerscursus DJ-lessen

18:00 uur | De Gooische Muziekschool Bussum

De Gooische Muziekschool begint weer met de beginnerscursus DJ-lessen op woensdag 14 of donderdag 15 maart om 18.00 uur. In groepjes van drie tot vijf leerlingen vanaf tien jaar begin je met deze cursus van vijf lessen voor 70 euro. Voor aanmelden en meer informatie: www.degooischemuziekschool.nl.

Maandag 5 maart

Open Koffie Gooise Meren

9:00 uur | Het Hoofdkantoor Bussum

Pitchen, maar dan ánders. Neem de gelegenheid eens te pitchen vanuit je gevoel in plaats van de automatische piloot. Het podium is voor jóu!

Hulp nodig bij thuis wonen met dementie?

10:00 uur | WOC De Palmpit

Tijdens deze bijeenkomsten maak je kennis met het gebruik van een gratis hulpmiddel De Keuzehulp. Tevens wordt informatie gegeven over de DemenTheek in de regio. Beide bieden praktische ondersteuning. Mantelzorgers en professionals welkom. Geen inschrijving nodig.

Seniorencafé

10:30 uur | Brasserie Stokjes en Lepel Bussum

Op maandag is zoals gewoonlijk het ASGM Seniorencafé in de Brasserie Stokjes en Lepel aan de Nassaustraat 3 b. De bijeenkomst is van 10.30 tot 12.00 uur. Ook niet- ASGM-leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Deze keer is het boekenruil.

Kinderkoor Bussum

16:00 uur | De Gooische Muziekschool Bussum

Kinderkoor Bussum is voor kinderen van groep 2 t/m 4 en groep 5 t/m 8. De koren gaan drie keer optreden: 24 maart, 14 april en 2 juni (Spant!). De repetities zijn op maandag. Koor 1 van 16.00 tot 16.45 uur en Koor 2 van 16.45 tot 17.30 uur. Kosten voor de periode tot en met 2 juni is 15 euro.

Open eettafel

17:30 uur | WOC De Palmpit Bussum

Open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep 1,50 euro, hoofdmaaltijd 7,50 euro en toetje 1 euro exclusief drankjes. Aanmelden via 033- 693 87 86 twee dagen van tevoren voor 12.00 uur.

Gezond Verstand Avond

20:00 uur | Stricks Bakery Cafe Bussum

Borstkanker, het is niet wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat. Elizabeth Visser is kanker gewoon domme pech of kun je zelf invloed op uitoefenen op de kans dat je het krijgt? Elizabeth Visser komt haar ervaringen met borstkanker en de inzichten die het haar gaf delen.

Dinsdag 6 maart

Volksdansen

10:00 uur | SCAN Naarden

Elke week is er volksdans les in de SCAN. Het is een gezellige kleine groep die tussendoor met elkaar koffie gaan drinken. De kosten per vier weken zijn 12,50 euro. Voor informatie en aanmelding bellen met 06-13 69 84 34.

Digi-café SeniorWeb

10:00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Naarden

Elke eerste dinsdag van de maand zitten de computer-deskundigen van SeniorWeb voor je klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Het advies is gratis.

Mantelzorg activiteit

13:13 uur | SCAN Naarden

Iedereen kan broches komen maken van wolvilt. Tijdens de activiteit is er ruimte voor een praatje en een kopje koffie. Opgeven bij: rbeutick@versawelzijn.nl.

Stilte maaltijd

18:30 uur | AC Jan Ligthart Bussum

Samen in stilte eten, een meditatief moment. Schuif om 18.30u aan vrijwillige bijdrage Maaltijd is veganistisch. Aanmelden 0356317068 lisa@indeolmen.nl

Jouw puber en communicatie

19:00 uur | praktijkruimte Bussum

Gun jij jouw puber dat hij of zij handiger communiceert? Of vind jij communiceren met jouw puber, vanaf tien jaar, lastig en zou je daar wel eens iets meer over willen weten? Dat kan! Met het grote Weerbaarheidsspel voor pubers! Bel voor informatie en aanmelden: 06-362 20 462.

Reiki voor Reiki

19:30 uur | Man Onder Dak Bussum

Voor een ieder die reiki inwijding heeft en die belangstelling heeft in het ontmoeten van andere Reiki mensen is dit een uitgelezen moment. Op de avond worden ervaringen uitgewisseld en behandelingen gegeven.

Vrij van Verslaving

Atma-coaching Bussum

Ben je te veel bezig met je telefoon, spelletjes, tv, computeren of iets anders waar je niet mee kunt stoppen, doe dan mee met deze 6-delige training en word weer de baas over jezelf.

Woensdag 7 maart

Spieghelcafé

10:00 uur | Spieghelkerk Bussum

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen achter de Spieghelkerk aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg 34. Loop even binnen voor een praatje en kopje koffie. Toegang is gratis.

Lezing klassieke muziek

10:00 uur | Wilhelmina Kerk Bussum

Claire Verlinden houdt haar ASGM lezing ditmaal speciaal over de kinderen van J.S. Bach. Ook niet-ASGM leden zijn welkom. De entree is 3 euro, voor niet-leden is het 5 euro inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst.

Bridgen in Trefpunt

19:30 uur | Het Trefpunt Bussum

Bridgeclub Trefpunt zit weer op haar oude honk aan de Lorenzweg 59. Bridges zijn welkom om weer mee te komen doen. Voor informatie bellen met 035-6940321.