Afbeelding

Floor Elderman

Tekstschrijver, 27 jaar, kandidaat-raadslid GDP,
Bussumse sinds 2008

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik heb mijn eigen tekst- en contentbureau 'Mus van het Dak'. Verder houd ik van sporten, mijn vrienden en familie opzoeken en mij inzetten voor de lokale politiek."

Waarom het GDP?
"Het GDP is precies wat ik zoek: helder, duidelijk en met ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. Via het onlineplatform kunnen mensen, lid of niet, meepraten over actuele politieke kwesties. De tijd dat jouw stem alleen wat waard is in verkiezingstijd is echt voorbij. In elk geval als het aan het GDP ligt."

Waar ga jij je in de gemeenteraad hard voor maken?
"Het digitaal regelen van gemeentelijke zaken. Hier kan iedereen baat bij hebben: denk aan ouderen die niet zelfstandig naar het gemeentehuis kunnen komen, mensen met een beperking of inwoners die in nachtdiensten werken."

Lievelingsmuziek?
"Rockmuziek uit de jaren 80 en 90. Guns N' Roses is een van mijn absoluut favoriete bands. Vroeger hing mijn hele kamer vol met posters, platen, vlaggen en knutselcollages. Op Axl Rose had ik een 'celebrity crush'."

Welk boek lees je?
"Op dit moment 'Generation X' van Douglas Coupland."

Waar kom je graag?
"Café de Peuk of Murphy's met mijn vrienden of Goesting. Ik eet graag bij 'tKookt."

"Welk nieuws houdt jou bezig?
"De verkiezingen. Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe alle partijen hun campagnes voeren en hoe iedereen in weer en wind zich inzet om dit tot een succes te maken."

Goed gesprek?
"Met W.F. Hermans. We zullen het hebben over katten en literatuur, twee passies die wij delen."