Jacqueline van Rossum hoopt dat iedereen de handen uit de mouwen steekt.
Jacqueline van Rossum hoopt dat iedereen de handen uit de mouwen steekt. Foto: Bob Awick

Samen aan de slag met NLdoet

GOOISE MEREN Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, samen met vrijwilligersorganisaties in Gooise Meren, voor de veertiende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

"Met NLdoet kan iedereen de handen uit de mouwen steken om organisaties te helpen met bijvoorbeeld klussen, verven, moestuintjes opknappen of ouderen verwennen", vertelt Jacqueline van Rossum, coördinator van de vrijwilligerscentrale in Bussum. Wij hebben organisaties gevraagd deel te nemen aan deze actie en er hebben zich tot nu toe 31 organisaties aangemeld. Voor deze organisaties zoeken wij 191 vrijwilligers. Ik hoop dat veel inwoners van Gooise Meren zich opgeven. We weten uit ervaring dat je door vrijwilligerswerk te doen je een positief beeld krijgt en dat je meer betrokken bent, want het is echt heel leuk om andere mensen te helpen. Door onderzoek kwam naar boven dat het gezond is om vrijwilligerswerk te doen, dat het stress vermindert en dat je je gewaardeerd voelt; en dat is goed voor een mens. Ook zie je meteen het resultaat van je werk en ik weet uit ervaring dat je daar een heel fijn gevoel van krijgt als alles is opgeknapt, schoongemaakt, nieuwe verf heeft gekregen of dat je mensen aandacht hebt gegeven. Het is echt een win-winsituatie."
De organisaties worden financieel bijgestaan door het Oranje Fonds. Elke organisatie kan 400 euro aanvragen voor onder andere verf, kwasten, hout en andere praktische dingen. "En de vrijwilligersorganisaties zijn ook ontzettend blij met NLdoet en de inzet van de inwoners, want er worden bergen werk verzet waar de organisaties zelf niet aan toe komen. Ze vinden het dan ook een eer dat inwoners en ook ambtenaren van Gooise Meren vrijwilligerswerk komen doen."
Ze vervolgt: "Het is ook leuk om het met een groepje vrienden te doen of met je gezin met al grotere kinderen. Iedereen vanaf twaalf jaar en ouder mag gewoon meedoen."

Alle informatie over NLdoet in Gooise Meren staat op www.versavc.nl of bel 035-693 85 25.