Ook deze twee bewoners van de woongroep willen graag het dakterras wordt opgeknapt.
Ook deze twee bewoners van de woongroep willen graag het dakterras wordt opgeknapt.

Goois Jazz Festival op 24 maart

BUSSUM Nog een paar weken en dan kunnen 1500 mensen genieten in Spant! van het Goois Jazz Festival. Een mix van jazz, soul en dj's. Hele jonge artiesten van pas 16 jaar spelen prachtig op hun gitaar, maar ook oude rotten in het vak tonen hun kunsten op één van de vier podia. Pieter Kwak, programmeur van het Goois Jazz Festival, is razend enthousiast.

door Jessica de Jong

Wat kunnen we dit jaar verwachten van het festival, georganiseerd door Kiwanis Naarden?
"Heel veel funk, soul, jazz en lekker eten. We hebben weer vier podia waarop hele uiteenlopende artiesten laten horen wat ze in huis hebben. In het souterrain hebben we drie jonge artiesten, echt opkomend talent. Onder hen de 15-jarige Olivier van Niekerk die geweldig gitaar speelt en al diverse prijzen heeft gewonnen."
"In de kleine zaal is echt topconservatoriumwerk te horen. Neem bijvoorbeeld het Sergio Abdoelrahman Quartet: pas begonnen en bestaande uit jonge enthousiaste musici. In 2016 deden ze mee aan het Prinses Christina Jazz Concours en zijn daar tweede geworden. Ook Lizzy Ossevoort (21) zingt hier. Zij schitterde in The Voice of Holland en sleepte verschillende prijzen in de wacht bij onder meer het Prinses Christina Concours en de Conservatorium Talent Award."
"In de grote zaal staan de bekendste artiesten voor het grote publiek, zoals Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, New Cool Collective met Benjamin Herman en Jacqueline Govaert. En dan is er nog het plein met onder andere dj Gerard Ekdom. Dit is ook de plek waar de foodtrucks staan en er lekker gegeten kan worden."

De opbrengst gaat altijd naar een goed doel. Waar is dit jaar jullie keuze op gevallen?
"Dit jaar gaan we voor een lokaal goed doel. Dat komt omdat we merkten dat grotere goede doelen onze bijdrage slechts zien als een druppel op een gloeiende plaat. De in Bussum gevestigde Woongroep de Olmen kan heel goed een financiële bijdrage gebruiken voor de realisatie van een nieuw dakterras. De woongroep is een initiatief van ouders die voor hun kinderen met een verstandelijke beperking een begeleide woonvorm hebben gerealiseerd. Hier krijgen ze 24 uur per dag zorg en begeleiding, waardoor ze met elkaar zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen."

"Een van onze Kiwanis-leden had al contacten met de woongroep en zo komt het dat we daar zijn gaan kijken en met eigen ogen hebben gezien dat ze het goed kunnen gebruiken. Je merkt dat ook hier in 'reservaat het Gooi' plekken zijn waar hard geld nodig is. We hebben hierbij echt het gevoel dat we iets kunnen brengen. Voor het dakterras is 30.000 euro nodig; dat gaan we denk ik niet redden, maar de helft zou al mooi zijn."

De kaartverkoop is al gestart?
"Jazeker, de eerste 500 kaarten zijn al verkocht. In totaal zijn er 1500 kaartjes beschikbaar. De prijs is 37,50 euro in de voorverkoop tot 13 maart, daarna kost het 42,50. Met een kaartje steunt iedereen Woongroep Bussum. Het festival wordt gehouden op zaterdag 24 maart in Spant! in Bussum en begint om 18.00 uur."

'De voorverkoop is gestart. Er zijn 1500 kaarten beschikbaar'

Alle informatie en kaartverkoop gaat via www.spant.org.