Anne Maj en Sophie met trots achter hun snoepkraam.
Anne Maj en Sophie met trots achter hun snoepkraam.

Geen spreekbeurt, maar geld ophalen voor KiKa

BUSSUM Anne Maj Klink en Sophie van Dam uit groep 8 van de Brandsmaschool hebben geld ingezameld met twee acties voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De opbrengst is 222,50 euro.

De twee leerlingen hadden een duidelijke missie: zo veel mogelijk geld ophalen voor een goed doel en Anne Maj en Sophie hebben bewust gekozen voor KiKa. "Toen ik in groep 7 zat, wilde ik mijn spreekbeurt over een goed doel houden", vertelt Sophie. "Over KiKa kon ik veel informatie vinden op internet en wat me vooral aansprak, is dat het gaat over kinderen van mijn leeftijd en dan bedenk je dat jij een fijn leven hebt en dat die kinderen een onzekere toekomst tegemoet gaan met veel pijn en verdriet. Dit jaar moesten we weer een spreekbeurt doen. Anne Maj en ik kwamen toen op het idee om geld in te gaan zamelen voor een goed doel in plaats van die spreekbeurt. We zijn gaan onderzoeken hoe we dat het best konden aanpakken en hebben toen twee acties bedacht om geld op te halen."

Anne Maj: "We zijn in januari begonnen met het inzamelen van statiegeldflessen. Onze eerste actie. We hebben aan de leerlingen van groep 1 tot en met 8 gevraagd of ze die flessen mee wilden nemen naar school en de eerste weken kregen we volle vuilniszakken met plastic flessen. Echt geweldig. We hebben al die vuilniszakken meegenomen naar de supermarkt en in de flessenautomaat gedaan. De opbrengst voor KiKa was rond de 80 euro."

Snoepkraam

"De tweede actie 'Snoepen voor KiKa' hebben we vorige week georganiseerd op school. We stonden donderdag en vrijdag na schooltijd met een snoepkraam op het schoolplein om onze eigen gebakken cakejes, M&M's en chips te verkopen. We hebben donderdag het mooie bedrag van 80 euro opgehaald en vrijdag rond de 62,50 euro. We vonden het echt fantastisch dat zo veel leerlingen en ouders iets lekkers bij ons gekocht hebben. We hebben in totaal 222,50 euro opgehaald voor KiKa en dat hadden we niet verwacht. We dachten zelf dat we misschien rond de 100 euro zouden inzamelen met onze acties. Voor ons en KiKa was het een zeer succesvolle actie."

Medicijnen

Anne Maj en Sophie hebben in totaal
222,50 euro opgehaald

Anne Maj en Sophie vertellen dat ze het geld snel gaan overmaken. "Met het geld kan de Stichting KiKa meer onderzoek doen naar kinderkanker. Ook wordt daardoor het genezingsproces vergroot voor al die kinderen door speciale medicijnen", aldus Sophie.