Foto:

Het uitgelezen boek

Door de lucht naar Indië

In 1924 vond de eerste vlucht van Amsterdam naar Batavia plaats in een Fokker F VII. A.N.J. van der Hoop schreef hierover een boek met 112 foto's, merendeel door hem zelf genomen, en met 38 kaartjes en schetsen.

Er werd een groot bedrag als prijs uitgeloofd voor degene die als eerste deze tocht zou volbrengen. Het Comité Vliegtocht Nederland-Indië neemt de handschoen op. Van der Hoop, Van Weerden Poelman als vliegers en Van den Broeke als méchanicien vormen de bemanning. Van der Hoop beschrijft in dit boek op zeer beeldende en onderhoudende manier de tocht naar Indië. Negentien keer moeten ze ergens landen, overnachten en de volgende dag weer verder gaan. Lukte het? Lees en verwonder je! De wereld van een eeuw geleden komt tot leven. Het fraaie gebonden boek met 342 bladzijden verscheen in 1925 bij Scheltens & Giltay in Amsterdam.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 24 Euro. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.